
Voikreemilla ja kermavaahdolla koristellut muffinssit pitää säilyttää viileässä, jolloin muffinssin rakenne tiivistyy, eikä ole niin hyvä. Koristelin nämä huoneenlämmössä säilyttämiseksi candy melts pursotuksin ja nonparellein.
12 muffinssia
280 g vehnäjauhoja
125 g sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 kananmunaa
4 rkl sulatettua voita jäähtyneenä
60 g ricottaa, smetanaa ym.
2 rkl maitoa
1 iso kypsä banaani survottuna (n. 250 g)
(muutama kuivattu aprikoosi)
1 rkl vaniljasokeria
155 g hienonnettuja taateleita
Candy meltsiä ja nonparelleja
Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Pilko taatelit ja aprikoosit.
Vatkaa kananmunat, voi, ricotta ja banaani seokseksi. Lisää seos kuiva-aineisiin ja hämmennä; taikina saa jäädä kokkareiseksi. Lisää maito ja taatelit ja aprikoosit varovasti joukkoon. Täytä muffinssivuoat 2/3, paista 180 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Ehdottomasti parasta vielä hiukan lämpimänä, mutta erittäin hyvää vielä seuraavanakin päivänä. Banaanintuoksu ja maku oli lähes huumaava ja taatelinpalat antoivat kivaa kontrastia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti