Tässäpä viikonlopulle oiva aloitus; kunhan kala on ehdottoman tuoretta, avokado ja mango kypsää. Jälkimmäiset siis ostettava muutamaa päivää aiemmin mutta kala vasta viime tipassa.
Alkupalaksi neljälle
250 g lohta
1 pieni punasipuli1 pieni mango
1 avokado
½ ruukkua tilliä
1 limetin mehu
1 tl suolaa
pippuria
pari viipaletta Ahvenanmaan mustaa leipää
Poista kalasta nahka ja kuutioi pieneksi, poista mahdolliset ruodot. Silppua sipuli ja tilli hienoksi. Kuori ja kuutioi mango ja avokado. Yhdistä kaikki aineet, mausta ja lisää joukkoon limetin mehu ja öljy, sekoita ja laita kylmään.
Leikkaa leipäviipaleista tikkuja ja paista tilkassa öljyä rapsakoiksi, varo palamista. Valuta talouspaperin päällä.
Tämä yllätti raikkaudellaan, maut olivat mukavasti kohdallaan ja mango antaa kivan lisän makeudellaan. Ja Ahvenanmaan leipä on ihanaa! Ehdottomasti teen toistekin! Tytär ei ole mikään tillin ystävä, mutta tässä taitaa käydä niin kuin homejuuston kanssa; alkaa maistua ja vaatii lisää...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti