Kun nyt sitten on laskiaistiistai, eikä oltu vielä yhtään laskiaispullaa maisteltu, niin ei ollut vaikea valita. Tavallinen puolen litran pullataikina, tein seuraavan ohjeen mukaan ( 40 kpl) :
5 dl maitoa
50 g hiivaa2 dl sokeria
3 tl kardemummaa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
n. 11-12 dl vehnäjauhoja
150-175 g voita (suolaton)
Vaiheet normiohjeen mukaan.
Jätin taikinan melko löysäksi ja vaivasin jonkun aikaa kunnon sitkon aikaansaamiseksi. Lopuksi lisäsin pehmeän voin. Kelmulla peitetyn astian laitoin mikroon kohoamaan.
Leivo pikkupulliksi ja kohota liinan alla. Voitele kananmunalla (käytin keltuaista, valkuaisille on parempaa käyttöä J), tähän pullamäärään riitti juuri 3 keltuaista)
Koristele haluamallasi tavalla (raesokeri, mantelilastut ) ja paista. Ensimmäiset paistoin 200 asteessa kiertoilmalla n. 10 minuuttia, tummuivat hiukan liikaa, joten alensin 185 asteeseen ja loppupuolella käänsin peltiä)
Koristeeksi laitoin kaapinperukoilta löytämääni punaista ja vihreää raesokeria, jotka sirottelin kukan ja lehtien muotoon leikatun sapluunan läpi. Täytteenä on keskellä mansikkahilloa (kaupan, ei ollut parasta mahdollista), ja pursotus Flora vispillä, johon on lisätty hiukan vaniljakreemijauhetta. Puolet värjäsin roosalla pastavärillä. Päälle sirotin mansikkatomusokeria, kun nuo raesokerikoristeet näyttivät kovin joulutähdiltä J. Pullat pitää ehdottomasti syödä samana päivänä, olipa kyseessä täytetty tai peruspulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti