Macaronien perusohjeesta täällä mantelijauheesta puolet korvasin kookoksella. Jauhoin sen hienoksi myllyllä, sekoitin mantelijauheeseen ja siivilöin. Lisäsin valkoista pastaväriä, mutta kuoren väri muttuu uunissa kellertäväksi, vaikka lämpötila ei nouse liian korkeaksi.
Täytteeseen valutin 225 g purkin ananasmurskaa, soseutin sen sauvasekoittimella. Lisäsin joukkoon pari rkl kookosmaitopurkin paksua tahnaa. Kuumensin seoksen ja kaadoin rouhitun (100 g) valkosuklaan päälle. Sekoituksen jälkeen lisäsin keltaista pastaväria ja laitoin kylmään. Arvatenkin seos jäi liian juoksevaksi. Alun perin tarkoitus oli keittää seos hillosokerin kanssa, mutta eipä sitä kotoa löytynytkään. Kokeilin sitten notkistaa maustamatonta tuorejuustoa ja lisäsin saman verran äskeistä ananas-kookos-valkosuklaasössöä. Näin sain jokseenkin koossapysyvän täytteen, jossa on mukavasti kirpakkuutta tuorejuustosta, valkosuklaan makeutta ja häivähdys ananasta. Olisin toivonut voimakkaampaa ananaksen makua, mutta ananasmurska on niin valjun makuista, että täytyy keksiä jotain muuta.
Kuorissa on mukava kookoksen maku, eikä manteli tule liikaa läpi. Vaikka koputtelin peltiä, ilmakuplia on jäänyt, kuten kuvassa näkyy. Muutoin rakenne on mielestäni hyvä, pinta rapea ja sileä ja sisus hiukan sitkeä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti