torstai 10. maaliskuuta 2011

Lohta ja belugalinssejä

Törmäsin belugalinsseihin paikallisessa Elämän lanka-kaupassa. Sieltä on löytynyt kaikenlaista kivaa ja tietenkin eettisiä tuotteita. Ihania käsintehtyjä papereita ainakin Nepalista, pesupähkinöitä, arrowjuurijauhetta joitakin mainitakseni. Belugalinssit ovat mukavan näköisiä ja tuntuisia, napakoita verrattuna litteisiin kuorittuihin linsseihin.

Tästä riittää neljälle:
550 g lohta
2 dl belugalinssejä
250 g vihreitä papuja
pekonikuutioita n. 70 g (puoli rasiaa)

kastike:
1 kermaviili
1 smetana
4 rkl sweet chili sauce, ginger (Santa Maria)
1 rkl karkeaa dijon sinappia
suolaa, pippuria

lisäksi:
sinappisalaattia
jääsalaattia

Poista lohesta nahka, huuhdo ja kuivaa. Leikkaa viistosti ohuehkoiksi suikaleiksi. Suolaa ja pippuroi.

Keitä linssejä ohjeen mukaan n. 20 minuuttia. Leikkaa pavuista päät ja katko 3 osaan. Keitä lähes kypsiksi.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään, mausta.

Paista pekonikuutioita kattilassa, kunnes ovat rapsakoita ja lisää joukkoon valutetut linssit ja pavut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kalat kuivalla parilapannulla molemmin puolin.

Tarjoile lisäksi salaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti