sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Happamanvahva kiinalainen keitto


  

Tämä keitto on ollut meidän perheen kestosuosikki varmaankin jo 15 vuotta. Ehdottomasti päätyy tyttären keittokirjaan. Ohje on muuntunut matkan varrella, alun perin se on kirjasta  Aito kiinalainen keittotaito.

1 pussi isoja katkarapuja (180 g)
suolaa, msutapippuria
1 muna, 1 rkl maizenaa

Sekoita muna ja maizena, lisää suolaa ja pippuria ja kääntele joukkoon katkaravut.
Laita esim. maapähkinä- tai muuta mautonta öljyä wokkiin reilusti niin että pohja peittyy. Kuumenna ja paista katkaravut pikaisesti. Nosta reikäkauhalla pois, kuumenna öljy ja paista uudelleen. Nosta pois valustumaan.

siitakesieniä n. 80 g (vajaa rasia)
50 bambun versoja
n. 8 cm pätkä purjoa
2 valkosipulin kynttä
2x4 cm pätkä tuoretta inkivääriä
pieni porkkana
1 punasipuli
3 rkl soijakastiketta
1 kanaliemikuutio
1.2 l vettä
2-3 rkl maizenaa sekoitettuna tilkkaan vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
mustapippuria
1 tl sokeria
2 rkl seesamöljyä

Pilko vihannekset ohuiksi lastuiksi, purjo renkaiksi, kunhan olet halkaissut ja huuhtonut sen. Pilko pienet sienet kahtia, isommat neljään osaan.

Kuumenna jäljelle jäänyt öljy wokissa. Pikapaista vihanneksia hetki, lisää ensin kovimmat. Lisää soijaa 2-3 rkl. Lisää kuuma vesi ja kanaliemikuutio. Keitä 5-8 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Suurusta maizenalla, lisää tarvittaessa soijaa. Mausta vastajauhetulla pippurilla, viinietikalla ja seesamöljylä, lisää tarvittaessa sokeria. Lisää katkaravut ja tarjoile.

Tämä lämmittää kylmänä päivänä, mielestäni tuo happamanvahva maku on ihana. Hyvä puoli on myös se, ettei ole mikään kaloripommi. Seuraavana päivänäkin maistuva keitto, harvoin sitä kuitenkaan paljoa jää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti