torstai 8. elokuuta 2013

Fenkoli slaw

Hittiruoka pulled porkin rinnalla usein tarjottava coleslaw mielessä ostin kesän parhaat fenkolit torilta. Kotimaiset, lähiruokaa. Niinkuin lähes kaikki kuvan antimet, kirsikoita lukuunottamatta.


Pinaatti, kesäkurpitsat, fenkoli ja tomaatit Kaikontarhan käsialaa. Kirsikkatomaattien lajikkeet tällä kertaa Honey Jade ja Apero. Edellisessä paksu todella maukas hedelmäliha, jälkimmäinen erityisen makea. Näiden jälkeen talven tuontitomaatit itkettävät. 

Fenkoliin pääsin testaamaan uutukaisen mandoliinini. Halvalla ei saa hyvää, on tosiasia myös tällä saralla. Kannattaa sijoittaa laadukkaaseen kapistukseen; työ sujuu kuin leikiten, lopputuote on tasalaatuista eikä joukkoon päädy kovin helposti sormenpalasia... Mikäli mandoliinia ei ole käytettävissä, täytyy tyytyä terävään veitseen. Laadukkaaseen majoneesiin kannattaa myös satsata, tai tehdä se itse, sillä majoneesin maku tulee tässä varsin selvästi esille.


Kohtuuhintainen mandoliini Chez Mariuksesta. Unelma.

Fenkoli slaw

2 fenkolia
1 porkkana
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2-4 rkl valkoviinietikkaa
2-4 rkl majoneesia
pippuria

Puhdista fenkolit, halkaise ja poista kova kanta. Suikaloi mahdollisimman ohueksi. Suikaloi porkkana. Laita kulhoon, sekoita joukkoon suola, sokeri ja valkoviinietikka. Anna maustua vähintään puoli tuntia välillä sekoittaen. Purista irronnut neste pois, mutta älä liian kuivaksi. Lisää majoneesi, pari kierrosta pippurimyllystä ja tarkista maku.


Pehmeä fenkolin maku tuo mukavaa vaihtelua kaalille. Salaatti maistui myös testiporukan raakaa fenkolia vieroksuvalle.

8 kommenttia:

  1. Nam, kaipasinkin lisää fenkoliohjeita! Oletko muuten havainnut mistä ja minkä lajisia fenkoleita sopii parhaiten raakaversioihin? Olen ostanut Italiasta aivan mielettömän herkän makuisia fenkoleita, juuri sopivia raa´an fenkolin ja tuoreen pecorinon salaattiin. Suomessa vaan ei natsaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat hyvin miedonmakuisia.

      Poista
    2. Missä päin käyt fenkoliostoksilla? Olen täällä Tampereen kaupat sitkeästi vertaillut ja tujakoita ovat Mansen fenkolit...

      Poista
    3. Kuopion torilla, Kaikontarhan aarteilla :)

      Poista
    4. Okkei, pitääpä lisätä tuo kauppa Kuopion kierrokseen, kun sinne taas pääsee!! Kiitos tiedosta!

      Poista
  2. Uskallanpa minäkin kokeilemaan..

    VastaaPoista
  3. Vhdoin ehdin tätä ohjettasi tulla etsimään. Täytyy laittaa ohje kokeiluun, saa nähdä mitä saan aikaiseksi pelkällä veitsellä. Nyt olisi hyvä sauma testata itsetehtyä majoneesiakin ja käyttää sitä tähän.. :)

    VastaaPoista