maanantai 19. elokuuta 2013

Ravintolapäivää Kuopiosta

Päätinpä lähteä kierrokselle katsastamaan kotikaupunkinki Ravintolapäivän tarjonnan. Kokonaista viisi ravintolaa. Ihan aloitukseen en ehtinyt ja aukioloajoissa oli sen verran hajontaa, että ajattelin hoitaa homman tehokkaasti ja kompaktisti. Virhe. Kotikadullani sijainnut houkuttelevan kuuloinen possupaikka oli laittanut lapun luukulle jo alle kaksi tunti avaamisesta!
Aamulla lenkkeillessä koleassa ja vettä tihmovassa säässä äkillinen lämpeneminen tuli yllätyksenä ja oloa ei helpottanut seuraavan osoitteen leipomusten kuumentama kerrostaloasunto. Aarni 9 vee äitinsä avustuksella oli toteuttanut unelmansa omasta ravintolasta!


Juustoinen kesäkurpitsapiirakka raparperijuomalla oli oikein hyvää!


Kotiin viemisiksi tällainen ja pari omenapullaa, hyviä nekin!
Satamasta piti löytymän tulista ruokaa Anti-ravintolasta, mutta lappua laitettiin luukulle jo sielläkin.


Tämä paikka oli sentään varautunut kävijäryntäykseen, jopa 300 henkeen.


Harvinainen puutalomiljöö meilläpäin; näitä olisi saanut säästää enemmän.


Lähes kaikki taloyhtiön asukkaat olivat osallistuneet päivän valmisteluihin niin tarjottavan kuin kirpputorinkin suhteen. Viereisen puutaloyhtiön pihassa oli myös kirpputori.Vossikallakin olisi päässyt.


Keiton rippeitä riitti vielä minullekin.


Vanhaan juureen tehty iso ruisleipä lähti mukaan. Vanhaa tavaraa rekvisiittana.Erittäin idyllinen pihapiiri on kuin tehty tällaisille tapahtumille. Jatkoa on luvassa tuleville Ravintolapäiville.


Kysyntä Kuopiossa ylittää tarjonnan: lisää Ravintolapäivän kuppiloita tarvitaan!
Suunnitelma seuraavalle kerralle: liikkeelle on lähdettävä heti avajaisiin, mieluummin aiemmin. Tai sitten täytyy toteuttaa pitkäaikainen suunnitelma avata oma mesta. Toteutus on edelleen auki, paikka ja apukokit ovat vielä hakusessa.

Näistä tunnelmista toisiin. Perinteikäs Saanko luvan- tanssitapahtuma järjestettiin ties monennenko kerran. Suomen Tanssistudioiden luotsaama viikonloppu huipentui hienoon näytökseen täydessä salissa Musiikkikeskuksella. Nähtiin eri ikäisiä tanssijoita amatööreistä ammattilaisiin, pukuloistoa, lavalegendakilpailu ja ensimmäistä kertaa Suomessa Pro-Am-kilpailu, jossa ammattilaisen parina kisaa amatööri. Monta tuttua tanssijaa Tanssii tähtien kanssa-kisasta esiintyi lavalla illan aikana ja tietysti monta tuttua Kuopiolaista tanssinopettajaa. Kuvia tapahtumasta tästä linkistä ja videopätkä tästä. Harmillisesti videopätkästä puuttuu parhaat palat: Pro-Am-lattarit ja illan viimeiset tanssiesitykset. Ensi vuonna kannattaa tulla paikan päälle.  

5 kommenttia:

 1. No jopas ovat herkut tehneet kauppansa! Parempi niin, etteivät ravintloitsijat joutuneet itse tuhoamaan suurinta osaa ruuistaan. Tällöin innostusta riittänee vielä seuraavillekin ravintolapäiville! Ja nyt voin myös ensimmäistä kertaa suositella kokemuksella ravintolpäivään osallistumista. Tässä on hyvää aikaa suunnitella konseptia ennen seuraavaa päivää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hyvä että on suosiota. Tammikuussa meillä oli Syö juo mies nainen-ravintola Kino Engelissä Helsingissä. Porukalla se on paljon hauskempaa!

   Poista
 2. Oi että, Aarnin ravintolassa olisi kyllä pitänyt käydä! Minulla ja ystävälläni oli juurikin täällä Kuopiossa menestyksekäs kotikahvila edellisenä ravintolapäivänä kotimme patiolla ja suunnitelmissa oli toistaa tälläkin kertaa, mutta ajan ja lievän inspiraation puutteessa päätimme siirtää kotikahvilan uudelleenpystyttämisen tulevaisuuteen. Hyvä idea kiertää useampi restautangi.

  VastaaPoista
 3. Suunnitelma seuraavalle kerralle: liikkeelle on lähdettävä heti avajaisiin, mieluummin aiemmin. Tai sitten täytyy toteuttaa pitkäaikainen suunnitelma avata oma mesta. rs gold World of Warcraft Gold Billig

  VastaaPoista