sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Ristiäispipareita

Pitkästä aikaa pipareita, ristiäisiin. Nelisenkymmentä koristeltua piparia matkasivat Etelä-Suomeen saakka. Vaalean piparitaikinan ohje alla ja pikeerin eli valkuaistomusokerikuorrutteen täällä; käytin tuoreita kananmunanvalkuaisia, jotka erottelin edellispäivänä. Viinikiven sijaan voi käyttää pari pisaraa sitruunamehua. Pikeeri on värjätty pastaväreillä, joita saa tilata leivontatarvikekaupoista. Ruusunnuput on pursotettu ohentamattomalla pikeerillä pienellä ruusutyllalla kukkanaulan päälle ja kuivina kiinnitetty piparin päälle. Vihreät lehdet on pursotettu myös paksulla pikeerillä; muovipussin kulmaan on leikattu V-muotoinen pieni aukko.




Vaalea pikkuleipätaikina, n. 50 kpl

Ohje on alunperin Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset- kirjasta

200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa (tai 4-5 keltuaista)
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina ainakin tunniksi jääkaappiin. Kauli taikinasta jauhotetulla työpöydällä vajaa puoli cm paksu levy ja ota siitä haluamiasi kuvioita. Paista 200 asteessa n.6-8 minuttia; piparit saavat jäädä vaaleiksi. Koristele jäähtyneet piparit.
Pikeerillä pursotetaan ensin ohut reunus piparin ympäri. Sen kuivahdettua alue täytetään nopeasti saman värisellä pikeerillä. Piparia kannattaa hiukan heiluttaa, jolloin pikeerin pinta tasoittuu. Seuraavana päivänä piparin koristelua voi jatkaa. Hortensiankukat on tehty silikonimuotilla vaahtokarkin makuisesta massasta. Sydämenmuotoisia nonparelleja käytin myös. Piparien päälle on sivelty helmiäistomuväriä ja siroteltu hiukan kimalletta.

5 kommenttia:

  1. Kiitos vielä valmistajalle! Ristiäispiparit tulivat ehjinä päämääränsä, olivat todella kauniisti koristeltuja ja herkullisen makuisia!

    terveisin
    Pienen päivänsankarin äiti

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania:).kyllä tämmöisiä kelpaisi tarjota juhlissa. Olet taitava.

    VastaaPoista
  3. Thank you quite definitely regarding revealing this specific details. I might absolutely just like.

    Fifa 14 Ultimate Team Coins

    VastaaPoista
  4. i like your own composing, it's therefore understandable, enjoyable as well as readable.. thx.



    fifa coins
    Buy Elder Scrolls Online Gold
    cheap rs gold
    Buy WildStar Gold


    VastaaPoista