sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Salaatista Aasiaa!

Tyttären kanssa on mukavaa suunnitella ruokalistaa. Uusia ideoita pukkaa, mielitekoja täytetään ja välillä laitetaan hyvinkin kevyttä; tällä kertaa salaatilla mentiin Aasiaan.
Tytär pilkkoi rapeita saalaatteja, vesimelonia, avokadoa ja kevätsipulia kulhoon. Avokadon päälle suolaa ja limen mehua, ettei ehdi tummua.

Paketti (200 g) tiikerirapuja (kasvatettuja) sulatettiin. Pätkä inkivääriä, melkein kokonainen sitruunaruoho ja 1 solovalkosipuli hienonnettuna sekoitettiin joukkoon. Pippuria, cayennepippuria ja kalakastiketta vielä. Chiliä, jos sielu sietää (siis allergia ei estä), limen lehteä voisi laittaa. Mautonta öljyä (manteliöljyä meillä) hämmennetään joukkoon.
Hetken maustuttuaan kauhotaan ravut kuumalle pannulle ja pikainen kypsennys. Ravut kerätään pois ja  lisätään loppu marinadi, öljyä ja limen mehua (hiukan valkoviiniä), kiehautetaan. Ravut nostellaan salaatin päälle ja kaadetaan kastike perään. Tuoretta korianteria, jos sattuu olemaan.Ihanan kevyt ateria, raikas mutta mausteinen. Jälkeen hyvällä omalla tunnolla perinteinen creme brulee, jonka pinnalle poltettu ruokosokeri onnistui rapsahtavan täydellisesti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti