sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kevät piinaa. Keventäjän pääsiäisjälkkäri

Kevät on ihanaa aikaa! Aurinko paistaa, räystäät tippuvat, valonsäteet yltävät perimmäiseenkin nurkkaan. Mieli tekee ulos, lenkkipoluille ja nauttimaan auringosta. Kevät on mahdollisuuksien aikaa! Juhlapäiviä riittää kaikille; voi toteuttaa itseänsä loihtimalla mitä mielikuvituksellisempia menukokonaisuuksia ja nauttia työnsä tuloksista iloisessa seurassa kyytipoikana viiniä, joka osoittautuu loisto-ostokseksi. Ja ihana valo: ruokakuvaus onnistuu kuin itsestään, sen kun valitsee sopivan kuvakulman!
Kevät on kurjaa aikaa. Kevätaurinko paljastaa sen minkä talvi jätti jälkeensä; laiminlyödyt siivousvuorot; valonsäteet pysähtyvät leijailevaan pölyyn eikä sinne perimmäiseen nurkkaan pääse tavarapaljoudelta edes kurkkaamaan. Talvisin pesukone kitistää vaatteet ja nyt viimeistään huomaa sen auki jätetyn farkun napin löysän villapaidan alta. Ei kai ole pakko taas kohta sulloutua kesävaatteisiin? Väsyttää ja laiskottaa eikä jaksaisi millään lähteä ulos; jos nyt kuitenkin kauppaan? Pikaisesti kyhätty ateria tekisi mieli syödä suoraan pannulta. Mikroaterian olisi voinut vetää sohvalla suoraan pakkauksesta. Olinpa taas tyhmä, olisi jäänyt enemmän aikaa levätä! Ja miten saisi rajattua nyt tuon kuvan, ettei kaikki sotku näy tuolla taustalla...

Siitäpä juolahti mieleeni yksinkertainen, kevyt, vähäsokerinen, proteiinirikas jälkiruoka pääsiäiseksi. Paksu smoothie sinällään; liivatteella mousse, jäätelökoneella sorbetti. Kaikki käy. Ja aikuisten oikeesti: hyvää!

Mangosmoothie ja mämmismoothie

1 pussi (300 g) mangokuutioita (pakaste)
1 purkki raejuustoa (rasvaton)
1 purkki maustamatonta rahkaa
tuoretta minttua
tilkka maitoa tai vettä
1 limen mehu

mämmiä

Laita jäiset mangokuutiot, raejuusto ja rahka blenderiin. Lisää tilkka maitoa; sen verran, että ainekset sekoittuvat. Lisää minttua maun mukaan; kourallinen tai vähemmän mintun mausta riippuen, lisää myös limen mehu. Kaupassa oli vain Aasian minttua, jota kärsii laittaa enemmän. Vahvaa minttua vastaavasti vähemmän. Aja tasaiseksi seokseksi. Kaada puolet soseesta odottamaan. Lisää jäljelle jääneeseen soseeseen saman verran mämmiä. Aja tasaiseksi soseeksi.
Kerrosta jälkiruoka-astiaan ja koristele. Helppoa, terveellistä ja hyvää! Voisi vaikka santsata!

200 g mangossa on 194 Kcal energiaa ja hiilihydraatteja 45 g. Purkissa rasvatonta, laktoositonta raejuustoa on 130 kilokaloria, hiilareita 4.2 g ja proteiinia 26 g. Laktoosittomassa rahkapurkissa on 150 Kcal, hiilareita 10.5 g ja 27 g proteiinia. 100 gramassa mämmiä on 162 Kcal, hiilihydraatteja 31 g ja ravintokuitua 7 g. Näissä yhteensä on vain muutama gramma rasvaa.Ja kävihän se naapurin ihana pikkuneiti virpomassa:


Aurinkoista palmusunnuntaita ja positiivisia ajatuksia kevääseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti