keskiviikko 23. tammikuuta 2013

MasterChef Suomi kolmas kausi, jakso 1

MasterChef Suomen kolmas kausi alkoi eilen vauhdikkaasti mysteerilaatikkotehtävällä. Selvisihän se nopeasti, miksi toisilla oli tyhjä laatikko; kyseessä oli paritehtävä. Kilpailun alussa ei toisten taidot ja vahvuudet olleet vielä selvillä, vastahan oltiin tutustuttu. Vieressä seissyt Iikka vaikutti kyllä parhaalta valinnalta, niinpä siis nopea siirtyminen vasemmalle. Heti raaka-aineiden paljastuttua alkoi kuumeisesti miettiä, mitä noista saisi aikaiseksi.
Hyvin lähti yhteistyö Iikan kanssa sujumaan; suurempia näkemyseroja ei ollut ja aika nopeasti päätettiin, mitä lähdetään laittamaan. Peuran paisti päätettiin ensin jättää suosiolla käyttämättä.
Jälkiruokaosio lankesi automaattisesti minulle ja Iikka kävi innokkaasti hummerin kimppuun. Hummerin kylkeen tuli sous videe-tekniikalla kypsennettyjä vihanneksia ja minä tein lisäksi maa-artisokkacouscousin( napakaksi kypsennettyä maa-artisokkarouhetta, suolaa mausteita). Rapuliemeen ei ehtinyt tulla makua, joten Iikka vaihtoi kastikkeeksi majoneesin. Jossain vaiheessa huomattiin, että yhdestä hummerista jää kovin vähän syötävää, joten muutettiin annosta surf and turf-tyyliin. Kun liha ei olisi enää ehtinyt kypsyä uunissa, päätettiin ruskistaa sitä hetki pannulla, maustaa ja leikata siitä ohuita siivuja.
Jälkiruoaksi päätettiin tehdä suklaa-jogurttimoussea, lakkakonjakkikastiketta ja tuille-keksi.
Eihän se tehtävä ihan putkeen mennyt, kuten ohjelmasta näki. Vaikka pääruoan komponenttien maut olivat omasta mielestä kohtuu onnistuneita, lihan kypsennys ei vakuuttanut tuomareita. Vakuumikypsennetyistä vihanneksista tuli kehuja sekä maa-artisokasta. Olihan se asettelu vähän sekavaa...
Jälkiruoan kanssa jännitti eniten; kerma oli ehtinyt vähän lämmetä ja oli hankala vatkata ja moussen hyytyminen jäljellä olevassa ajassa arvelutti, mutta hyvinhän se ehti. Mutta jälkkäristäkään ei sitten kehuja tullut! Tuille jäi pehmeäksi, kun hätäilin sen liian aikaisin uunista. Moneen kertaan maisteltiin mousse jälkeenkinpäin, ja meistä maussa ei ollut moittimista...

Kuvamateriaalia meidän kokkailusta Iikan sujuvasanaisella esittelyllä voit katsoa täällä: http://www.nelonen.fi/ohjelmat/masterchef-suomi/461877-mc3---jakso1-aila-ja-iikka-saavat-tehtavassa-enemman-aikaan-parina-kuin-kaksi-erikseen

Haastava puolitoistatuntinen! Kahden kilpailijan kotiin lähtö heti avausjaksossa oli musertavaa! Ja huomenna painetehtävään!


10 kommenttia:

 1. Hienoa, Aila, kiva seurata "tuttuja"! Teijo ja Akihan siellä on kans, olivat mun kanssa viime vuonna boot campillä. Peukkuja pidetään!

  VastaaPoista
 2. Minä vähän petyin siihen, että alkukarsinnat oli kokonaan jätetty pois esitettävästä materiaalista, miksihän sellainen ratkaisu oli tehty? En osaa kuvitellakaan tuollaista painetta, enkä osaa sanoa, hajoaisinko kättelyssä vai vasta viiden minuutin päästä, jos itse moiseen joutuisin :D Tänään taas telkkarin ääreen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ensimmäisessä tehtävässä varmasti kaikkia jännitti! Kurjaa, että heti kaksi lähetettiin kotiin!

   Poista
 3. Olipa kivaa tietää että olet mukana ohjelmassa täytyy katsoa illalla

  VastaaPoista
 4. Heippa!

  Olipa hauskaa seurata ensimmäistä jaksoa ja aika raaka meininki kyllä oli tuo pudotus. Mutta mielenkiinnolla odotan iltaa ja peukutan kyllä sinua :).
  Niin ja sama juttu, karsintoja olisi ollut hauska nähdä edes pikavilaisulla.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi, tsemppiä tarvitaan, kuten äsken kuvasta näkyi...

   Poista
 5. Hei Aila,

  yritin sinulle laittaa viestiä tuosta tekemästäsi Darth Vader kakusta; poikani Niko ihastui siihen aivan suunnattomasti. En tiennytkään, että olet oikea Cheff! Tuo kilpailussa oleminen
  on tosi hienoa; tsemppiä Aila aivan valtavasti!!! Kirsi

  VastaaPoista