keskiviikko 30. tammikuuta 2013

MasterChef Suomi kolmas kausi, jakso 3


Taas mysteerilaatikko! Ensimmäinen ajatus MasterChef-keittiöön astuessa. Mitä sieltä mahtaa tällä kertaa löytyä? Ettei vaan sisäelimiä... 10 euron seteliä ei kukaan kyllä aavistanut etukäteen!
Apua, mitä ihmettä sieltä kaupasta nyt ostan! Vaihtoehdot vilisivät mielessä, eikä vielä taksissakaan ollut oikein selvää; kiinalaista vai mitä ihmettä...railakkaan jännittyneen puheensorinan läpi ei kuullut edes omia ajatuksiaan. Lopulta hahmottui lohta ja pastaa sisältävä annos. Yritin painaa mieleen kaikki tarvittavat ainekset: tuoreita herneitä, omena, sitruuna, rucola, sipuli, valkosipuli, parmesan, gorgonzola ja kalaa. Keittiössä oli käytettävissä vehnäjauhot, sokeri, kananmunat, kerma, oliiviöljy ja rypsiöljy, suola ja pippuri.
Tuntemattomassa kaupassa voi hyllyjen järjestys olla yllättävä, mutta ensinnä olivat vihannekset ja yrtit. Toiveikkaana otin vielä yrttejä, kun jos jokin listan aineksista jääkin uupumaan, niin on sitten jotain tilalle. Kassallahan voi luovuttaa ylimenevät tuotteet takaisin. No ei tullut tietenkään yrttejä ja sitruunasta ja omenastakin piti luopua...Omena olisi sopinut hyvin lasagnen väliin, mutta ei voinut mitään.

Paluumatkalla vertailtiin toistemme ostoksia ja jonkun huulena heitettämä mahdollinen ostoskassien vaihto tuomareiden määräyksestä sai hymyt hetkeksi hyytymään. No eivät onneksi tuota keksineet!75 minuuttia on lyhyt aika. Mielessä oli kuitenkin selkeä suunnitelma, missä järjestyksessä kannattaa edetä. Lohiconfitia olin tehnyt kerran, ohjetta täällä
Kesällä tein pastaa pari kertaa vuosien tauon jälkeen. Ajattelin jo tuolloin, että pastataikina pitää pystyä tekemään tarvittaessa tavallisista vehnäjauhoista; kerran taisin tehdä italialaisista 00-jauhoista. 
Koko ajan tehdessä mietti seuraavaa vaihetta ja pöytää siivotessa samalla tuumaustauko. Kaikki saatiin lautaselle! Ei siinä juuri muiden menosta tiennyt mitään, niin oli keskittynyt omaan suoritukseensa. Muutaman kerran tuomarit kävivät heittämässä kommentteja.
Kalan kanssa vähän jännitti, muuten olin annokseen tyytyväinen. Mutta riittäisikö se sittenkään. Kuullessani tuomareiden ylistävät kommentit, en voinut uskoa korviani! Että täydellistä pastaa, jotain vertausta ammattilaisiin - piti kysyä jälkeenpäin kavereilta, kun olin niin ihmeissäni - ja kalakin oli täydellistä! Mutta Klasun kakkua maistaneena en vieläkään laskenut mahdollisen voiton varaan; koskaan ei voi tietää. Olihan se ihmeellistä, kun sitten kuuli nimensä! Kyllä jo tuomareiden loistavat kommentitkin olisivat riittäneet, olivathan ne ihan uskomattomia, mutta että vielä tehtävän paras! Mahtava fiilis ja helpotus, kun voi huilia seuraavan tehtävän ajan. Vaikkei itse joudukaan kokkaamaan, jännittää, mitä sieltä tulee! Torstaina taas jatkuu nelosella klo 20!


11 kommenttia:

 1. Juuri katsoin jakson, hienoa Aila! Hieno annos ja mahtavat kommentit. Tuli oikein hyvä mieli täällä katsomossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna!
   Ankeina päivinä pitää kaivaa tallenne, ja kuunnella nuo kommentit aina uudelleen! :)

   Poista
 2. Aivan mahtavaa, Aila ! Huippuhomma. Onnittelut. Terkuin, Sari

  VastaaPoista
 3. Onnea! Tässä vielä tällänen sinuun liittyvä "haaste" jos kiinnostaa.Tulit mieleen 8 eri bloggaajaa miettiessä. http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/01/loistava-omenapie-haaste.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Chef Jones! Kiitos kunniasta haasteeseen; vastaan kunhan ehdin!
   Aivan ihastuttavaa lukea teesisi! Mahtavaa! Ykkösen allekirjoitan täysin, omassa tapauksessani tytär 20 v. !
   Näin jälkeenpäin kaikissa vuosikymmenissä on paljon hyvääkin tuon kaiken höpötyksen lisäksi; ja ollaanhan sitä tultu 60-70-luvulta huimasti eteenpäin noin yleensä; kaupungin keskustassa asuvalla luokkakaverilla oli talossa vielä 70-luvun alussa ainoastaan ulkohuussit...
   Tsemppiä ja menestystä Sinulle!

   Poista
 4. Hieno annos! Toivottavasti jatkokin menee yhtä sujuvasti, kiva seurata!
  Sitä minä aina ihmettelen noissa ohjelmissa, että miten kauan aikaa kuluu kokkailuajan loppumisesta itse siihen hetkeen, kun tuomarit maistavat lopputulosta... Työpöydätkin on ehditty siivota, sehän nyt ei ole ollenkaan tärkeätä.... Tuntuu, että hienot aikaansaannoksenne ehtivät väljähtyä ja menettää loistoaan ennen kuin arvostelu oikeasti tapahtuu?
  Tsemppiä!
  Terv. innokas seuraaja Keski-Uudeltamaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuomareilla on mahdollisuus maistella ruoka myös lämpimänä, ei huolta.

   Poista
 5. Hieno annos ja minä en kyllä yhtään ihmetellyt, että annoksesi oli jakson paras :). Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 6. Hienostunut annos, enkä yhtään ihmettele että tuomarit tykkäsi :-) Ja pienellä rahalla aikaansaatu! Onnea jatkoonkin, pidän peukkuja!

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille tukijoille! Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma; koskaan ei voi tietää...toivoa voi aina! :)

  VastaaPoista