maanantai 14. marraskuuta 2011

Paistetut vihreät tomaatit

Näitä olen aina halunnut tehdä, siitä asti kun näin kyseisen elokuvan. No ehkä olen joskus tehnyt, en muista. Muistan, että kerran ostin vihreitä tomaatteja, mutta ne punastuivat ennen kuin ehtivät pannulle.Nämä olivat ihan kiva iltapala (vaikken rasvan kärystä tykkääkään, tästä tuli onneksi vähemmän) Food Academyn kurssin jälkeen. Tällä kertaa aiheena oli lihan valmistus ja hyviä vinkkejä lähti taas kotiin viemisiksi sekä vakuumiin pakattu itse valmisteltu paisti, joka sitten lähipäivinä kokataan. Porukka oli tälläkin kertaa varsin hauskaa, toivoisi illan jatkuvan pidempäänkin.

Etsiskelin sopivaa ohjetta netistä, mutta päädyin leivittämään tomaatit corn flakes murskalla rapean lopputuloksen aikaan saamiseksi. Corn flakeseja oli vain annospussillinen, mutta sitten jatkettiin rice crispeillä, eikä hassumpia olleet nekään.8 pientä tai muutama iso vihreä tomaatti
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissijauhoja
2 tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
hitusen cayennepippuria
1 kananmuna
20 g corn flakeseja murskattuna
20 g riisimuroja kevyesti murskattuna
maapähkinä ym. öljyä paistamiseen

Murskaa corn flakesit ja/tai riisimurot ja laita kulhoon. Sekoita jauhot ja mausteet toiseen. Viipaloi tomaatit sentin paksuisiksi, poista pieni siivu myös kantapalasta; leiviys tarttuu paremmin. Riko kananmuna kippoon ja vatkaa rikki.

Kuumenna reilu loraus öljyä pannussa. Kääntele tomaatit ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi corn flakeseissa tai riisimuroissa. Paista kullankeltaisiksi ja valuta talouspaperin päällä.Molemmat olivat mukavan rapsakoita, eikä voi sanoa, että maussa olisi isoja eroja. Riisimuroja ei juurikaan rouhittu. Ehkä ripaus sokeria ja cayennepippurin pois jättäminen olisivat paikallaan, kun vihreät tomaatit tuppaavat olemaan melko kirpakoita. Suosittelen kokeilemaan vaikkapa liharuoan lisukkeena tai sinällään pehmeän sienikastikkeen kera.

Edit. Kuten kommenteista voi lukea, Evira ei suosittele vihreitä tomaatteja. Omalla vastuulla siis. Lieneekö vaarallisimmasta päästä käytössä olevista nautintoaineista, ainakin jos vähäisessä määrin kerran syksyssä kokeilee, tiedä häntä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti