torstai 10. marraskuuta 2011

Kahdesti kypsennettyä ankkaa Hoi Sin-kastikkeessa

Aiemman postauksen ankkaliemen ankka ei suinkaan jäänyt käyttämättä, vaan tuli nautittua hyvällä ruokahalulla kiinalaisittain. Liemeen käytettävät lihat ovat tosi hyviä, ja monesti niitä tulee napsittua ripauksella suolaa heti lientä siivilöidessä. Useammin pitäisi noita liemiä keitellä, kun niistä saa niin paljon paremmat kastikkeet ja keitot kuin liemikuutioista.

1 keitetty ankanrintafilee
marinadi:
kiinalaista villipippuria 1-2 tl
5-maustetta 1 tl
seesamöljyä
maapähkinäöljyä
Saoshing-viiniä tai sherryä
suolaa

1 keskikokoinen purjo
3 cm pala inkivääriä
½ soolovalkosipuli
150 g vihreitä papuja
kourallinen sieniä
Hoi Sin-kastiketta 2-3 rkl
Saoshing-viiniä tai sherryä
lintulientä
maapähkinäöljyä

lisäksi riisiä

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Murskaa villipippurit morttelissa ja lisää suolan ja 5-mausteen kanssa lihan joukkoon, lorauta molempia öljyjä ja Saoshing-viiniä ja sekoita. Jätä maustumaan.

Puhdista sienet, viipaloi, hienonna inkivääri ja suikaloi valkosipuli. Puhdista purjo ja suikaloi. Katkaise pavuista päät, leikkaa kahteen osaan ja keitä lähes kypsiksi, valuta. Keitä riisi kypsäksi.

Laita sienet kuivalle pannulle ja haihduta neste. Lisää öljyä, inkivääri ja valkosipuli ja kääntele, lisää lihat ja kääntele, kunnes saavat väriä. Lisää pavut ja purjo. Lisää Hoi Sin- kastike, loraus viiniä ja noin desin verran lintulientä. Sekoita ja kiehauta ja tarjoa riisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti