sunnuntai 21. elokuuta 2011

Syötävää pitsiä


 

Pitipä sitten mennä tilaamaan netistä pikeeriä, eli sokerikuorrutetta, josta voi askarrella melkein mitä vain; pitsiä, kangasta, rusetteja... Tosiaankin tämä menee enemmän askartelun kuin leivonnan puolelle; pienen ( tai isomman J) harjoittelun jälkeen voi rakentaa vaikkapa syötävän puvun morsiamelle, kuten tuotevideoissa.

Aloituspakkauksen Sugar Veilia, ja silikonimaton pitsin tekoa varten tilasin täältä. Pikkupussista (142 g) jauhetta saa koristeet vähintäänkin viiden kakun päälle tai paljon pientä piperrystä. Pakkauksessa on hyvät englanninkieliset ohjeet, mukana tulee myös video.  Pitsin tekoa varten pikeeri näyttäisi toimivan paremmin, kun sekoittaa sen edellisenä päivänä.

Sugar Veil on käyttökuivana taipuisaa, muotoiltavaa ja leikattavaa, muistuttaa siinä vaiheessa vähän kuivahtanutta Eri keeperiä, paitsi makunsa puolesta.Erilaisia kokeiluja tuli viikonlopun aikana tehtyä. Valmiit koristeet täytyy säilyttää tiiviissä pussissa leivinpaperin välissä, muuten kuivavat ja kuvioiden osat tarttuvat helposti toisiinsa. Säilytystilaa tarvitaan, mikäli aikoo tehtailla koristeita varastoon.


Sugar Veil levitetään ohueksi kerrokseksi silikonimatolle. En raaskinut hankkia tätä varten kehitettyä lastaa; Lidl'n pesulasta ajaa saman asian muutoin, mutta on aavistuksen kapea.


Pitsi on valmis irroitettavaksi, kun se ei enää kiillä eikä tartu sormiin. Tämä on vasta levitetty.


Tuli hankittua varmaankin hankalin malli, tällä matolla syntyvä pitsi on silkkipaperin ohutta. Jos massa ei ole tasainen, paksummat kohdat ovat vielä hiukan kosteita ja venyvät ja repeilevät herkästi.


Kuvan kakun koriste on tehty pursottamalla leivinpaperin päälle. Massa olisi saanut olla aavistuksen kiinteämpää ja ohuempaa, jolloin vielä pienemmällä tyllalla olisi tullut tarkempaa jälkeä; pursotus pyrki hiukan leviämään. 

Daim-brownies-kakku

200 g tuorejuustoa
120 g smetanaa
100 g suklaata
75 g voita
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g Daim-suklaata

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Sekoita tuorejuusto ja smetana, voit käyttää myös jogurttia tms. kaapista löytyvää. Sekoita sokerit joukkoon. Lisää kevyesti vatkatut munat ja suklaa-voiseos. Lisää jauhot ja leivinjauhe.


Levitä puolet taikinasta voidellun irtopohjavuoan pohjalle, lisää pilkottu Daim ja levitä päälle loput takinasta. 

Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Saa jäädä keskeltä pehmeäksi.


 Näin upeita kimppuja sitoi eräs mies torilla. Kakku ja kukat menivät lupaavalle kuulantyöntäjäpojalle upean kultamitalisuorituksen johdosta: Onnea Lauri!


Tulihan sitä samalla ihasteltua kahden viikon ikäisiä villakoiran pentujakin :).


Ja Sugar Veilin jämäpalat pitää käyttää tarkkaan ja askarrella vaikkapa koristeita aamukahviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti