keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kurpitsasosekeitto

Tällaisia ihanuuksia ostin pariinkin otteeseen torilta, Kaikontarhan kojusta. Säilyvät kuulemma jouluun saakka huoneen lämmössä, ja ilokseen näitä katseleekin, mutta vielä mieluummin syö!  Lajike on Sunshine (tietysti:)); sen voi käyttää kuorineen siemeniä myöten. Keitto on ihan parasta, mutta tämä käy mihin tahansa. Ohje on Kaikontarhan lehtisestä, mausteita vähän tuunasin.

 

½ purjoa
valkosipulia
3 rkl voita
8 dl kurpitsakuutioita
2 dl perunaa kuutioina
1 l vettä
laakerinlehti
timjamia, cayennepippuria,
valkopippuria, tuoretta rakuunaa,
muskottipähkinää
½ kasvisliemifondikuutiosta
suolaa
2 dl kuohukermaa

Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja pehmeä sisus, kuutioi. Kuullota sipuli ja valkosipuli (ellet rouhi valkosipulia myllystä) voissa. Lisää kurpitsa ja perunakuutiot. Lisää kiehuva vesi, laakerinlehti, fondi ja mausteet. Keitä noin 20 minuuttia, lisää kerma, keitä hetkinen, poista laakerinlehti, tarkista maku ja lisää suolaa.


Tarjoile hyvän leivän kanssa ja halutessa smetanatilkan kera. Ihanan täyteläinen ja samettinen keitto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti