Perjantai aloitettiin myöhäisellä aamiaisella viihtyisässä, kuulemma varsin tyypillisessä kööpenhaminalaisessa pikkukahvilassa nimeltä Vi modtes gennem ruden, osoitteessa Heimdalsgade 6. Kaikki oli erittäin maukasta ja kauniisti koristeltua, parhaita elämyksiä tällä reissulla!
Jaettiin kaksi Chef's breakfastia neljään pekkaan ja ruokaa oli juuri sopivasti, pärjättiin pitkälle iltapäivään. Herkullista avokadoleipää, sopivasti mausteista ihanan pehmeää hummusta, kylmäsavulohta, hilloa, juustoja ja kuivattua viikunaa, tuoretta leipää, hyvää kahvia...mitä muuta aamiaiselta voi toivoa?
Paludan Bogcafe´ on vanhan idyllisen kirjakaupan ja kahvilaravintolan yhdistelmä. Siellä oli mukava lepuuttaa jalkoja ja nauttia juomia. Pantiin muuten merkille, että useimmat kahvilat ja ruokapaikat olivat hyvin suosittuja ja lähes täynnä myös keskellä perjantaipäivää.
Matkan aikana poikettiin kaksikin kertaa TorvehallerneKBH:ssa, kauppahalleissa , jotka on rakennettu pienelle aukiolle muutama vuosi sitten. Kaksi vierekkäistä lasihallia pitää sisällään yli 80 kauppaa, joissa myydään juustoista lihaan, suklaasta keittiöveitsiin, kahviloita ja viinibaareja tapaksineen. Hallien välisessä ulkotilassa tiskit notkuvat upeista hedelmistä ja vihanneksista. Tuoreita sieniä oli tarjolla kattava valikoima herkkutateista lähtien! Ihana ihana paikka!
Juustopuodista ostettiin juustoja ja niitä maisteltiin patongin kera myöhäisenä lounaana. Iltasella pistäydyttiin vielä Durum Barissa Norrebrogade:ssa, kebab-ravintolassa, jossa oli niiin hyvät falafel-pyörykät, ettei ole todellista! Durumit, ohuet leivät, johon ruoka kääräistiin ja pita-leivät ovat myös itse tehtyjä. Takeaway-paikan hintalaatusuhde on kyllä kohdillaan eikä paikkaa ole turhaan kehuttu Kööpenhaminan parhaaksi, kuten täällä!
Kööpenhaminan tämän hetken ehkä trendikkäimmällä kadulla, Jaegersborggade:lla, sijaitsee suosittu Grod, puuro-ravintola, sekä Retro, kahvila, jossa työskentelee vapaaehtoisia. Kadun toisessa päässä on perinteikäs pieni ja erittäin suosittu leipomo Meyers Bageri. Kaikki on leivottu ekologisista ja aidoista raaka-aineista.
Maistettiin useampaa sorttia makeita leivonnaisia. Kanelipullaa, mantelipullaa, suklaapullaa! Huh, ihania, mutta niin täyttäviä, sillä voissa ja sokerissa ei ole säästelty. Parasta oli tuo unikonsiemenillä koristeltu kierre toiseksi ylimmäisellä rivillä vasemmalla!
Ravnsborggade:lla sijaitsee antiikki- ja vanhaintavarain liikkeiden keskittymä. Mikä ihana paikka ruokabloggarille! Vanhojen astioiden ja tavaroiden hypistely alkaa kuitenkin väsyttää, joten hyvä oli levähtää kahvilaravintola Cafe Gavlen:ssa, siinä nurkilla, ja korvata pientä nestehukkaa. Ruoka-annoksetkin näyttivät herkullisilta.
Kööpenhaminassa ollaan ajan hermolla ja oikeastaan edellä kävijöitä kun puhutaan ruokakulttuurista. Paikallinen Street food-halli, Papiroen, on kokemisen arvoinen. Lauantai-iltapäivänä paikka oli niin täynnä, että istumapaikkaa oli vaikea löytää. Kojujen katuruokavalikoima on laaja. Maistettiin varraslihaa ja makkaraa brasilialaisesta keittiöstä, korealaista katuruokka ja surf'n turf burgeria bataattiranskalaisilla. Ei hassumpaa!
Huhutaan, että halli suljettaisiin parin vuoden sisällä, kun tämä genre alkaa olla niin nähty. Saapa nähdä.
Lauantai-iltana paikka oli hyvin vilkas ja valitsemassamme ravintola Patepate:ssa oli melutason yltävä puheen sorina. Ruoka-annoksia joutui iltamyöhäänkin odottamaan pitkän tovin. Osa annoksista oli erittäin maukkaita, mutta esimerkiksi vaalea merkikala, mullet, kelttikala oli pettymys. Arvelimme kuitenkin että hintataso ja annoskoko oli enemmän kohdillaan kuin Fiskebar:ssa, jota myös harkitsimme illallispaikaksi. Patepate:ssa valitsin muuten ruokajuomaksi pullon saksalaista pinot noiria (Oliver Zeter Spätburgunder 2013), joka yllätti positiivisesti ja toimi läpi koko aterian.
Kööpenhaminassa on tarjolla erilaisia ruokapaikkoja jokaiseen makuun. Tanska on possun tuottajamaa, ja lihaa on tarjolla yltäkylläisesti. Kasvissyöjän on hiukan vaikeampi löytää kaupoista edullisia ja monipuolisia raaka-aineita. Useimmissa ravintoloissa kasvisruokavaihtoehtoja on vain muutama.
Tarkkasilmäinen lukija varmasti huomasi, miten tanskalaisista nimistä puuttuvat ne tanskalaiset kirjaimet. En vaan osannut/ehtinyt niitä tähän löytää ja nehän eivät toimi nettiosoitteissakaan. Linkeistä ravintoloiden, paikkojen ja katujen nimet löytyvät oikein kirjoitettuna.
Kööpenhaminan reissun fiilistelyä, sateisesta säästä huolimatta, riittää vielä toiseenkin postaukseen, pysy linjoilla!
Reissuissa onkin hyvä keskittyä syömiseen, jaksaa paremmin. ;) Ihania ruokia ja paikkoja.
VastaaPoistaJostain syystä Kööpenhamina on jäänyt mulla väliin, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja kyllä, syötyä saa kylläkseen!
PoistaKöpis on ihana! Torvehallerneissa jaksaisi vaellella tuntitolkulla vain haistelemassa ja katselemassa. Meillä oli vuosi sitten sekä Fiskebarissa että Pate Patessa todella onnistuneet visiitit, vaikkei ihan jokaisen annoksen jokainen yksityiskohta täydellistä ollutkaan. Oma suosikkini siltä Meat Packing alueelta on kuitenkin Warpigs Brewpub :)
VastaaPoistaAa, pitääpä koettaa muistaa tuo ensi kerralla!
PoistaTanska on ihana! Ne voileivät, ne vaan on taivaallisia. Ja eräässä voikkaribaarissa tarjoilija sai mut jopa houkuteltua maistamaan roseeviiniä ja mä jopa tykkäsin siitä!
VastaaPoistaSmörrebrödit jäi maistamatta, ensi kerralla!
PoistaPitäisikin taas pitkästä aikaa lähteä vaikka viikonlopuksi Köpikseen, siellä on todella hyvin herkuttelupaikkoja ja ihanan rento fiilis. Kiitos hyvistä vinkeistä!
VastaaPoistaOle hyvä :)
PoistaMiusta on ihanaa lukea ruokamatkapostauksia – vähän kuin pääsis itsekin hetkeksi muille maille. Kööpenhaminassa en olekaan käynyt, mutta tämän perusteella kannattaisi!
VastaaPoistaLentoja saa nyt edulliseti, ja lentomatka on ihanan lyhyt.
PoistaNo jopas sattui hyvin! Juuri kun on Köpiksen matka tulossa tässä jossain vaiheessa, niin hyvä lukea ravintolavinkit talteen :)
VastaaPoistaihanaa - Köpiksen vinkit on aina tervetulleita!
VastaaPoista:)
PoistaUskomatonta kyllä, mulla on Köpis vielä käymättä. Siellä kyllä vaikuttaisi olevan ruokaihmiselle kaikkea, mitä toivoa saattaa, joten pitäisi korjata tämä puutos elämässä piakkoin!
VastaaPoistaJoo, samoin oli mulla! Nyt on helppo käydä, kun on asemapaikka.
PoistaIhana lukea ideoita Köpikseen. Se kaupunki sulatti sydämen, mutta normaalisti siellä menee aina Motheriin ja Kalasetiin, kun ovat vain niin hyviä. Nyt on idoita muihinkin paikkoihin :)
VastaaPoistaNuo pitää pitää mielessä seuraavaalla kerralla.
PoistaKävinkin juuri kesällä Kööpenhaminassa ja näistä paikoista testasin Patepaten ja Papiroen. Suosittelun arvoisia paikkoja mielestäni molemmat! Totta kyllä tuo mitä sanoit, että kaikista paikoista ei ollut kovin helppo löytää vegevaihtoehtoa. Toisaalta sitten kyllä ihan täysin vegaanisia paikkoja (enemmän kahvilatyyppisiä) oli muutamia, kuten esimerkiksi mainio 42Raw.
VastaaPoistaPitääpä vinkata tuo tyttärelle.
PoistaMä olen jo pidempään haaveillut ruokamatkasta Köpikseen! Tämä postaus ei ainakaan helpottanut kroonista matkakuumettani ;)
VastaaPoistaVoi ei Minna :D
PoistaKöpis on kyllä loistopaikka kun lähtee syömään rajojen ulkopuolelle. Sieltä löytyy vaikka mitä!
VastaaPoistaKyllä vaan! Odotan jo seuraavaa kertaa! Tosin silloin kokkaillaan itsekin.
PoistaLennot varattu taas joulun jälkeen. Tässä oli jo tuttuja paikkoja, mutta myös uusia. Kohta pitäis alkaa suunnitella rafloja missä käydä, palaan vielä tähän postaukseen, kiitos!
VastaaPoistaOle hyvä Jenni! Kesää odotellessa, ja sinun vinkkejä!
Poista