perjantai 4. marraskuuta 2016

Lehtikaali-pinaattikeitto



Lämmin ja mausteinen keitto sopii hyvin syksyn pimeneviin iltoihin. Eräästä ruokablogista sain idean, en vaan löydä enää, mistä. Sama pää kesät talvet. Tänne saa hihkua, keneltä keitto löytyy! Omaan tapaani luin ohjetta huolimattomasti ja tein homman suurpiirteisesti. Mausteita lisäsin omaan makuun sopivaksi. Sauvasekoittimella melko rouheaksi jättämäni kaali ei suostunut menemään silpuksi ja hätiin piti ottaa blenderi. Mukava, mausteinen ja kevyt keitto!


Lehtikaali-pinaattikeitto


200 g punaista lehtikaalia
150 g pinaattia
oliiviöljyä
2 pientä shalottisipulia
1 soolovalkosipuli
1 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
2 tl cajun-mausteseosta
1 rkl maizenaa sekoitettuna tilkkaan vettä
tarv. suolaa
kourallinen tuoretta korianteria



kaveriksi paahdettuja pinjansiemeniä


Poista lehtikaalista paksut lehtiruodot vaikka saksilla leikkaamalla. Hienonna kaali mahdollisimman pieneksi, toisin kuin minä tein. Pyöräytä lehtikaalia ja pinaattia kuumassa öljyssä, lisää hienonnetut sipulit ja jatka freesausta muutama minuutti. Lisää nesteet ja mausteet ja anna keiton porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai pidempään, maista, onko kaali pehmentynyt. Sekoita maizena tilkkaan vettä ja sekoita keittoon, kiehauta. Mausta tuoreella korianterilla ja soseuta sauvasekoittimella ja blenderillä. Oma keittoni jäi aika rouheaksi, ei haittaa. Tarjoa keiton koristeena paahdettuja pinjansiemeniä.






7 kommenttia:

  1. Pinaattia tulee syötyä viikottain, mutta en ole sitä vielä keitton laittanut. Liekö ala-asteen kammot huonosti tehdystä pinaattikeitosta jääneet mieleen. Lehtikaalin lisääminen voisi olla toimiva ratkaisu, ei välttämättä heräisi huonot muistot mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tehty pinaattikeitto on kyllä hyvää! Blogissani on muistaakseni vähän modernimpi versio, kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Punainen lehtikaali on niin kaunista <3 Cajun-mausteilla saa peruskeittoonkin varmasti kivasti extrapotkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cajun-maustetta tulee harvemmin käytettyä, mutta tarttui käteen :)

      Poista
  3. Nuo lehtikaalit näyttävät joka kerta niin kauniilta, jokin niissä viehättää. Ihanan keiton olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti raaka-aineet ovat niin paljon kauniimpia kuin itse lopputulos. :)

      Poista
  4. Oi, Pinaattikeitto on minun lempiruokaani pienestä pitäen. Tämä vaikutti kyllä hieman erilaiselta tuohon perinteiseen keittoon verraten. Voisi tämäkin kuitenkin maistua :)

    VastaaPoista