tiistai 29. marraskuuta 2016

Joulun parhaat makeiset: karpalokarkit

Ihanat karpalomakeiset, kirpeät ja makeat! Yksinkertainen, hiukan käsityötä vaativa herkku. Lapsetkin tykkää! Suloiset karpalokarkit sopivat naposteltavaksi ihan sinällään, kakun koristeeksi tai herkkulahjaksi kauniissa rasiassa. Mikä on sinun jouluherkkusi?

Tänään siivoillessa ja samalla keittiössä touhutessa yllättäen tuli jouluinen mieli. Sitä ei ole oikein tänä syksynä vileä ollut, vaikka satoi lunta ja joulua pukkaa joka tuutista. Tuntuu, että vastahan se joulu oli, nytkö taas. Ehkä jouluun valmistautuminen ja joulun odotus oli jotenkin tärkeämpää ja konkreettisempaa, kun lapset oli pieniä. Mutta tänään läikähti joulumieli! Ei suinkaan joululauluja kuunnellessa, vaan siinä siivotessa, kun keittelin omasta puolukkamehusta glögiä. Ihana makea mausteinen tuoksu täytti koko kodin! Niin se on, minun jouluni ja joulumieleni liittyy vahvasti makuihin ja tuoksuihin! Sieltä se joulu pikkuhiljaa hiipii tähänkin taloon!

Vaikka vuosien myötä lahjojen määrä on vähentynyt, jotain on kiva antaa, mieluiten jotain hyvää, itse tehtyä. Vähintäänkin omatekoista leipää tulee tehtyä lahjaksi tai maustettua hilloa tai sitten hankitaan herkkukori, jossa on vaikkapa pari hyvää juustoa ja pullo portviiniä, ainahan ei tarvitse tehdä itse.

Karpalokarkit

karpaloita
tomusokeria
munan valkuainen

Vatkaa valkuainen kevyesti rikki haarukalla. Kasta karpaloita valkuaisessa, pyörittele sen jälkeen tomusokerissa. Anna kuivahtaa, säilytä tiiviissä rasiassa. Rikkoutuneet kannattaa poistaa.
Voit pyöritellä karpaloita myös kaakaossajauhoissa, mutta ne eivät säily, vaan on nautittava heti.

karpalokarkti


7 kommenttia:

 1. Ruokalahjat ja kaikki itsetehdyt lahjat on niin ihania, saada ja antaa. Harmi että liian harvoin on aikaa tehdä niin paljon ruokalahjoja kuin haluaisi, muita kädentaitoja minulla ei olekaan ;)

  Mahtava idea nämä karkit!

  VastaaPoista
 2. Karpalokarkit ovat ihania.
  Meillä tehdään joka joulu myös marsipaanipähkinöitä ja marsipaanitaateleita. Helppoakin helpompaa. Otetaan vain pala marsipaania ja laitetaan kahden pähkinäpuolikkaan väliin :-)

  VastaaPoista
 3. Karpalokarkit on ihania. Olen ostanut niitä joulutorilta, mutta en koskaan ole kokeillut tehdä itse! Täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Onpa suloisia palleroita! Näistä voisi varmaan hyvin hyödyntää esim. kakunkoristeenakin :)

  VastaaPoista
 5. Yksinkertainen on parasta! Ja kauneinta!

  VastaaPoista