tiistai 19. marraskuuta 2013

Ravintolapäivä Oulussa, reseptejä

Ravintolapäivää vietettiin MasterChef- kollegoiden kanssa Oulussa. Ameriikan menu ravintolassa Barbe-Q-Babes & The Bad Hog. Cole Slaw, Chocolate chip cookies, Seitanpihvien Bbq-kastike ja niille hillotut punasipulit. Ja sämpylöitä.
Cole Slawta tein reilusta 20 kilosta kaalia. Pari kiloa porkkanaa joukkoon. Tässä pienempi annos, Hans Välimäen ohjetta mukaillen. Isolle satsille tein liemen summittain: 3 kertaa: 4.5 l vettä kiehautettuna,  noin 7 dl väkiviinaetikkaa, suolaa ja pippuria. Lämpimänä kaalin päälle.

Cole Slaw

1 kg keräkaalia
muutama porkkana
1 l vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
suolaa ja sokeria
noin 2 dl majoneesia

Suikaloi kaali hyvin ohueksi, mandoliinilla onnistut varmaan parhaiten. Raasta porkkanat. Kiehauta vesi, lisää etikka. Sekoita joukkoon suolaa ja sokeria niin, että liemestä molemmat hiukan maistuvat. Anna jäähtyä, itse kaadoin tovin jäähdyttelyn jälkeen päälle. Sekoita, anna seistä yön yli viileässä. Valuta. Lisää joukkoon majoneesi. Jos salaatti seisoo, majoneesia kannattaa laittaa maltillisesti, nesetettä tuppaa irtoamaan ajan kanssa. Kaupan majoneesi myös maistuu läpi. Ravintolapäivään tehtiin majoneesi itse.


Bbq- kastikkeen tein tämän ohjeen mukaan. Savupaprika ei ole oikein ollut lempparimausteeni. Se puuttui meiltä, ja Stockmannilta löysin peltitölkkiin pakattua, joka osoittautui erittäin hyväksi. Kastikkeeseen laitoinkin sitä ohjetta selvästi reilummin. Tuli loistavan maukasta. Kasvikset soseutin sauvasekoittimella, sitten paseerasin, puristin siivilän lävitse.


Punasipulihilloke

Punasipulihillokkeeseen viipaloin pari kiloa punasipuleita ohuiksi siivuiksi. Kattilaan ja öljyä ja pyörittelin muutamia minuutteja. Sen jälkeen reilusti punaviinietikkaa, muscovadosokeria ja hiukan vettä. Saa muhia miedolla lämmöllä tunnin. Suolaa ja pippuria. Kannatta maistella, lisätä tarvittaessa sokeria tai happoja. Kun seos alkaa painua kasaan, pehmetä ja hillottua, se on valmista.


Chocolate Chip Cookies

Ohje Lorraine Pascalen Baking Made Easy-kirjan ohjetta mukaillen. Suklaakeksejä tein tupla-annoksen ja toisen tupla-annoksen suolapähkinöiden kera, johon laitoin vaaleaa sokeria, jätin kaakaon pois, sulkaata vähän vähemmän ja lisäksi pari kourallista karkeasti rouhittuja suolattuja maapähkinöitä. Kiekkojen päälle ennen paistoa vielä pähkinänpuolikkaita.

110 g voi
200 g muscovadosokeria
1 kananmuna
vaniljaa
165 g jauhoja
suolaa ripaus
1 tl leivinjauhetta
30 g kaakaojauhetta
100 g maitoa
100 g tummaa ja maitosuklaata rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna, sekoita. Sitten sekoitetut jauhot. Lisää maito vatkaten. Kääntele joukkoon suklaarouhe. Kääri taikina leivinpaperiin pötköksi ja laita kylmään. Leikkaa noin 1/2 cm kiekoiksi, muotoile pyöreäksi ja paista 180 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.


Teijon blogista voit lukea päivästämme täällä, Juulin blogi löytyy täältä ja Piian blogi Kansanuutisten verkkosivuilta.
 Pitkän päivän päätteeksi pääsin vielä ensivisiitille Oulun Kaupunginteatteriin, Housut Pois -musikaalin ensi-iltaan. Mikko Koukin ohjaama musikaali oli varsin viihdyttävä, harmiton hyvänmielen esitys, hyvin laulettu. Suosittelen. Käsiohjelma oli painettu vuoden 2014 seinäkalenteriksi. Vastaisku kahvihuoneen Kiuruveden teatterin Kalenteritytöt -kalenterille.

2 kommenttia: