keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Helpot ja nopeat suolaiset ystävänpäiväksi

Kaikkia makeita ihanuuksia tarjotaan ystävänpäivänä, miksei myös pientä suolaista. Sydämellä sydämelle. Helppoa ja nopeaa. Alkuruoaksi tai pieneksi iltapalaksi.



500 g pötkö punajuuriperunasosetta
1 dl Semper fin mix jauhoja/tavallisia vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta/rouhetta
2 tl suolaa
valkosipulia hiukan (myllystä)
pippuria, cayennepippuria
muskottipähkinää
tuoreita yrttejä silputtuna, esim rosmariinia ja persiljaa
3 keltuaista
50 g sulatettua voita/margariinia, tai puoli dl öljyä

Soseuta punajuuriperunasoseen rakenne. Lisää muut aineet, maista, lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.
Täytä voidellut silikonivuoat; sydämenmuotoiset tai muut. Sydämen muotoisia puolilleen täytettynä tulee n. 14-16 kpl. Paista uunissa 175 asteessa (kiertoilma) 20-25 minuuttia. Kumoa.
Tarjoa mascarponen tai majoneesin, paahdettujen ruisleipätikkujen ja vaikkapa kapristen kanssa.

Oikein sydämellistä ystävänpäivää kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ihanan helppo ja varmasti maukas resepti! Katsoin juuri master chefin jakson ja en ois ikinä arvannut sun tippuvan jo nyt :( Olit tosi taitava, rauhallinen ja muutenkin älyttömän symppis! Vielä että olet kuopiolainen kuten minäkin ja itsekin sh-opiskelijana kyssillä teen keikkaa, niin mahtavaa, että joku ihan omasta kotipaikasta on menestynyt noin hyvin! :) Olen näiden kokkiohjelmien ansiosta alkanut kiinnostua ruoanlaitosta, aivan ihanaa vastapainoa opiskelulle ja uuvuttavalle arjelle. jokaisen pitäisi löytää yhtä antoisa harrastus - eikö vain?! :) Anyways, onnea vielä huikeasta menestyksestä kisassa ja toivottavasti jatkat bloggailua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle kauniista sanoistasi! Tässä tv-julkisuudessa on se varjopuoli, että nämäkin hetket pitää käydä läpi kahteen kertaan! Sen verran kilpailijaa minussakin löytyy, että vieläkin harmittaa tippuminen. Toisaalta: sen myötä on avautunut muita ovia! Tervetuloa Os-ravintolaan, harjoittelijana panokseni on toki vain auttavainen, mutta ilolla ja nöyränä opettelen top 50 kastiin kuuluvan ravintolan saloja!
      Siis parasta on se, että muutkin innostuvat kokkaamaan! Jatka vaan! Ylpeä olen tyttäreni kokkailusta ja tokikin jatkan bloggailua!

      Poista
  2. Voi harmi, että putosit. Kovasti veikkasin jotakuta toista henkilöä tippuvaksi. Annoksesi oli kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuutäti! Niin siinä vaan pääsi käymään!

      Poista