torstai 1. joulukuuta 2011

Ensimmäiset piparkakut




Piparisavotta on alkanut, tosin aikaa Jouluun on kovin vähän, mitenkähän tuossa käy? Kokeilin tehdä gluteenittomia pipareita, ohje on suoraan Gluteenitonta leivontaa blogista. Kaneli oli loppu, joten jouduin käyttämään valmista piparkakkumaustetta; tykkään enemmän sekoittaa mausteet itse.

2 rkl piparkakkumaustetta
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia
100 g voita
1 kananmuna
51/2 dl Semper fin mix jauhoja
1 tl soodaa

Kiehauta mausteet, siirappi ja sokeri, lisää voi ja anna sen sulaa. Anna hetki jäähtyä, lisää muna, sitten jauhot ja sooda. Anna olla yön yli jääkaapissa. Pehmitä taikinaa hetki käsissä ja kauli jauhotetulla (samat jauhot) pöydällä ohueksi ja ota haluamillasi muoteilla pipareita. Paista 200 asteessa 6-7 minuuttia.



Tällä kertaa tällaiset koristeet. Yritys on käyttää tähteeksi jäävät pikeerit toisiin projekteihin, etteivät menisi hukkaan, siksi tällaiset värit. Yllättävän hyviä ovat näistäkin jauhoista, hiukka herkempiä rikkoutumaan, mutta taikinasta saa kaulittua tosi ohuita pipareita.



Mukavaa Joulun odotusta Liisalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti