Osallistun tällä kakulla joulukuun glögiaiheiseen ruokahaasteeseen Chocochili-blogissa.
200 g suklaacookies-keksejä (gluteeniton)
n. 50 g voita
loraus glögitiivistettä
1 dl vettä
2 päärynää
2 rkl Meira glögimaustetta
1 prk mascarponea
5 dl kermaa
3 liivatetta
kokoon keitetty siirappi
ripaus kanelia, neilikkaa, pomeranssin kuorta
kourallinen amarettikeksimurua tms.
loraus punssia tai vaaleaa glögiä
Murskaa keksit monitoimikoneessa, lisää sula voi, sekoita ja lisää loraus vahvaa glögimehua. Taputtele irtopohjavuoan (25-27 cm) pohjalle, jonka olet päällystänyt leivinpaperilla. Jätä odottamaan.
Kuori päärynät ja pilko neljään osaan, poista siemenet. Laita sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Lisää mausteet (mieluiten maustepussissa) ja päärynät ja keitä n. 15 minuuttia hiljaisella lämmöllä, jos päärynät ovat hyvin kiinteitä, pidempäänkin. Nosta päärynät pois liemestä, puhdista mausteista, ellet käyttänyt pussia, leikkaa pieniksi paloiksi. Siivilöi liemi ja keitä kokoon siirapiksi. Jäähdytä.
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mascarpone ja sekoita. Mausta makusiirapilla, ripauksella joulumausteita ja punssilla. Lisää murustetut keksit ja päärynät, voit jakaa seoksen myös kahtia ja laittaa toiseen päärynät ja toiseen murustetut keksit kahdeksi hiukan erimakuiseksi kerrokseksi kakkuun. Laita tällöin liivatteet ennen seoksen jakamista. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä tai punssia ja sekoita vaahtoon. Levitä keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti tai seuraavaan päivään. Koristele.
Suklaa on höylätty suklaakiekosta, jonka sain ystävältäni Sveitsin tuliaisina, kiitos Claudialle! Lumihiutaleet ovat sokerimassaa ja pinnalle on ripoteltu hopeaglitteriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti