1 porsaan sisäfile
3 oksaa rosmariiniaAuran balsamicosinappia
suolaa
1.5 dl portviiniä
1 sipuli½ l hyvää vaaleaa lihalientä (vasikka)
1 rosmariinin oksa
hiukan valkosipulia
mustapippuria myllystä
arrow-juurijauhetta 1-2 tl
2-3 rkl voita
Poista kalvot possusta, sivele sinapilla, suolaa reilusti, ripottele päälle hienonnettu rosmariini. Jätä marinoitumaan seuraavaan päivään jääkaappin tai useammaksi tunniksi huoneen lämpöön tai vakuumiastiaan vähintään puoleksi tunniksi.
Pyyhi lihasta marinadi, ota väri kuumalla kuivalla pannulla, työnnä lämpömittari lihaan ja laita 100 asteiseen (tai alle) uuniin ja kypsennä, kunnes mittari näyttää 68 (alempi lämpö riittää) astetta. Anna hetki vetäytyä ja leikkaa siivuiksi.
Kuullota hienonnettu sipuli voissa, lisää portviini, lihaliemi, rosmariinin oksa, hitunen valkosipulia ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin kolmannes. Siivilöi, keitä tarv. vielä kasaan, sekoita arrow-juurijauhe tilkkaan portviiniä, suurusta kastike, kiehauta. Vatkaa joukkoon pehmeä voi, älä enää keitä. Maista, lisää tarv. suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti