maanantai 21. marraskuuta 2011

Maa-artisokkakeitto

Artisokkaa on tullut laitetuksi useammankin kerran, on se vaan niin hyvää. Etenkin, kun tuttavalta sain itse kasvatettuja erityisen hyviä mukuloita, suuret kiitokset Minnalle!

Heti tuoreeltaan pesu ja raaputus olisi riittänyt, pidempään säilyttäessä vaativat kuorimisen.

500 g maa-artisokkaa
7 dl kanalientä
3 dl kermaa
2 rkl homejuustoa
suolaa
pippuria

Kuori maa-artisokat ja halkaise muutamaan osaan ja laita kylmään veteen. Laita kattilaan, lisää 7 dl kanalientä ja keitä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä., lisää homejuusto. Soseuta huolella sauvasekoittimella. Lisää kerma, kiehauta, mausta suolalla ja pippurilla.  

 

Pähkinät joutuivat keittoon vain koristelun, eivätkä niinkään maun vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti