Kurpitsaa ja vielä kurpitsaa! Tämä oranssinkeltainen pakkaus on niin monikäyttöinen! Tähänkin kakkuun se sopii erinomaisesti ja kakku pysyy pitkään mehevänä. Raaka kurpitsaraaste ehtii hyvin kypsyä uunissa, vaikka sitä vähän epäilin. Resepti on tuottajan, Kaikontarhan, ohjeesta mukailtu.
4 munaa
3.5 dl sokeria6 dl raastettua kurpitsaa
150 g voita
3.5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa1 tl inkivääriä
½ tl muskottia
2 tl kanelia
100 g tummaa suklaata
2 dl hasselpähkinä- ja mantelijauhetta
Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sunshine-lajikkeen voi raastaa kuorineen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja mausteet. Sekoita hasselpähkinä- ja mantelijauhe kurpitsaraasteeseen. Lisää pehmeä voi, kurpitsaraaste ja rouhittu suklaa varovasti taikinaan käännellen.
Paista 2 l vetoisessa voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti, tai kolmessa pienessä vuoassa, jolloin riittää n. 45 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.
Kakku maistui myös nuoremmallekin väelle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti