tiistai 13. syyskuuta 2011

Suklainen kurpitsakakku


Kurpitsaa ja vielä kurpitsaa! Tämä oranssinkeltainen pakkaus on niin monikäyttöinen! Tähänkin kakkuun se sopii erinomaisesti ja kakku pysyy pitkään mehevänä. Raaka kurpitsaraaste ehtii hyvin kypsyä uunissa, vaikka sitä vähän epäilin. Resepti on tuottajan, Kaikontarhan,  ohjeesta mukailtu.

 



4 munaa
3.5 dl sokeria
6 dl raastettua kurpitsaa
150 g voita
3.5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl inkivääriä
½ tl muskottia
2 tl kanelia
100 g tummaa suklaata
2 dl hasselpähkinä- ja mantelijauhetta

Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sunshine-lajikkeen voi raastaa kuorineen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja mausteet. Sekoita hasselpähkinä- ja mantelijauhe kurpitsaraasteeseen. Lisää pehmeä voi, kurpitsaraaste ja rouhittu suklaa varovasti taikinaan käännellen.

Paista 2 l vetoisessa voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti, tai kolmessa pienessä vuoassa, jolloin riittää n. 45 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.


Kakku maistui myös nuoremmallekin väelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti