25 kpl, amerikan muffinssivuoka tai italialainen leivosvuoka
4.8 dl ruokotomusokeria
200-250 g voita2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2.4 dl perunajauhoja
2.4 dl tumma gluteeniton jauhoseos (Sunnuntai)
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
½ tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
9.5 dl porkkanaraastetta
kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g suolatonta/vähäsuolaista voita½ pkt (250 g) tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Tee ensin kuorrute jääkaappiin jähmettymään. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Laita pursotuspussiin esim. tähtitylla tai leikkaa pussin päähän reikä. Täytä pussi kuorrutteella ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
Täytä muffinssivuoat ¾ ja paista 175 asteessa 20-25 minuuttia vuoan koosta riippuen. Anna jäähtyä ja kuorruta.
Koristeet on varastosta; varmaankin jotain ruusunnuppuja, mutta väriltään sopivat tähän. Italialainen leivosvuoka on mukavan tanakka, eikä tarvitse muffinssipeltiä tuekseen, eikä rasva puske läpi paistaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti