tiistai 16. syyskuuta 2014

Päivitetty pinaattikeitto

Pinaattikeittoa pienellä twistillä. Pinaattikeitto seurasi perinneruokainnostusta kaalilaatikon jälkeen. Yritin kyllä ehdotella tuunattua maksalaatikkoa, mutta minut tyrmättiin äänin 2-1, vaikka kuinka lupasin maksalaatikkoni olevan herkkujen herkkua. Olisikin ensimmäinen maksalaatikkoni. Ja kyllä se vielä uunista putkahtaa yksi kaunis päivä! Satoisaksi osoittautunut lamopinaatti rönsyää edelleen ja tuottaa laadukasta lehteä ruokaan jos toiseen ja pakkaseenkin. Pinaattikeitto päivitettiin maustein raikkaaksi ja lautaselle päätyi perinteisen kananmunan sijaan falafel-pyöryköitä.

Pinaattikeitto

1-2 sipulia
n. 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 solovalkosipuli
öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
ryöpättyä pinaattia n. 2 dl (vastannee kahta kaupan rasiallista tuoretta pinaattia)
8 dl maitoa
2 dl kermaa
nokare kasvis- tai kanaliemikuutiosta
suolaa, pippuria, cayennepippuria
muskottipähkinää ja savupaprikajauhetta
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
muutama mintun lehti
oreganon oksa
1/2 limen raastettu kuori

Hienonna sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Hienonna valutettu ja puristettu pinaatti. Kuullota sipuleita ja inkivääriä öljyssä, ripottele sekaan vehnäjauhot ja kypsennä viitisen minuuttia. Lisää pinaatti ja kääntele  hetki. Lisää maito, liemikuution nokare ja keittele hetki, lisää vielä kerma. Hauduta 15-20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä  ja ripauksella cayennepippuria ja savupaprikaa. Hienonna korianteri, minttu ja oreganon lehdet ja lisää joukkoon. Raasta vielä mukaan limen kuorta. Aja sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, kuumenna vielä ennen tarjoilua.


Keitto oli raikasta, mukavan mausteista ja kevyttä. Falafel-pyörykät tein valmispakkauksesta, johon lisätään vain vesi ja paistoin pullat öljyssä. Sopivat keiton kanssa erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti