maanantai 24. joulukuuta 2012

Lehtevät joulutortut

Sain ammattilaisen vinkit parhaiden tähtitorttujen leipomiseen. Yleensä meillä ei joulutorttuja laiteta, kun ei kaiken jouluruuan jälkeen jaksa juurikaan makeaa syödä. Näitä oli pakko itsekin testata, olivat niin hyviä. Ja onnistuu takuuvarmasti keltä tahansa; keskus ei jää raa'aksi sakaroiden palaessa, kunhan vähän uunia vahtii. Niin, ja ei tarvitse tehdä taikinaa itse...


paketti voitaikinalevyjä (huom! ei torttutaikinalevyjä)
luumumarmeladiaSulata voitaikinalevyt. Kauli kevyesti jauhotetulla alustalla pitkittäin niin, että kahden sijasta saat kolme torttua. Ohuemmaksi kaulimalla tortut paistuvat entistä lehtevimmiksi kypsyvät myös keskeltä. Leikkaa tähdelle sakarat, voitele keskusta vedellä ja paina sakarat keskelle ja lopuksi nokare luumumarmeladia. Laita tortut pakastimeen, vähintään 20 minuutiksi. Kylmäkäsittely parantaa myös lehtevyyttä.
Lämmitä uuni 200-225 uunista riippuen; itse kiertoilmalla paistoin 210 asteessa, noin 10 minuuttia, välillä peltiä kääntäen, niin että kaikki paistuvat tasaisesti. Torttujen ei tarvitse ruskistua; kuvan tortut olisi voinut ottaa uunista aiemmin. Jäähdytä, nauti haaleana, tai mieluummin anna seisoa tunti pari, jolloin sakarat ovat sopivasti kuivahtaneet ja ovat ihanan rapsakoita. Tomusokeria päälle, ken haluaa.


Oikein oikein herkullista Joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti