torstai 13. joulukuuta 2012

Kuharullat

Viikonloppuna ostin kokonaisen kuhan. Iltapäivällä kalakaupassa jäljellä oli vain suuria kaloja. Laiskuuttani pyysin valmiina fileinä, ruodot heitin pakkaseen myöhempää liemen keittoa varten. Tein ensin kuhakääryleitä; savoijinkaaliin käärittyä kuhaa, salottipunaviinikastiketta ja tomaatticoncasse (lue: pientä tomaattikuutiota :)). Annoksesta riitti alkuviikon eväsruoaksikin. Tänään muistin, että loput kuhasta oli edelleen jääkaapissa! Onneksi alalokero on suurinpiirtein 0-asteinen; kalakin säilyy tavallista pidempään ja pienessä suolassa siinä ei ollut kerrassaan mitään vikaa. Jääkaapista löytyi vielä paketti prosciuttoa ja rucolaa. Aika mukava eväs arki-iltana - ja huomenna töissä.

kuhafilettä
muutamia siivuja prosciuttoa tai muuta vastaavaa
suolaa, pippuria
voita ja öljyä paistamiseen

salaattia
balsamicosiirappia
paahdettua saaristolaisleipäkuutiota

Levitä kinkkuviipaleet leikkuulaudalle. Katko kalafileestä sopivia paloja niin, että n. 2/3 kinkusta peittyy. Jos file on kovin paksua, voit leikata sen ohuemmaksi. Suolaa ja pippuroi, kääri rullalle.
Paista rullia pannulla muutama minuutti, nosta uunivuokaan ja 200 asteiseen uuniin n. 7 minuutiksi; paksuhkotkin rullat olivat kypsiä. Leikkaa rulla vähintään puoliksi ja tarjoa vaikkapa salaatin kanssa, ellet sitten kastikkeen ja kasvislisukkeiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti