lauantai 22. joulukuuta 2012

Jouluaskartelua

Vaihteeksi jotakin hellan vierestä; askartelua ja lasitöitä. Tämä valopallo taisi olla viime joulun hittihobby, mutta minä innostuin värkkäämään niitä vasta tänä vuonna. Ja mopo karkasi käsistä, aika monta paperia tuli taiteltua...Eri värisin ja laatuisin paperein ja valoin saa vaihtelua. Kirkkain ledvaloin pallo näyttää melkein retrolampulta. Valkoinen matkaakin joulun jälkeen Skotlantiin.


Valokuva ei anna ihan luonnollista kuvaa.


Edellisvuonna kävin muutamalla lasinsulatuskurssilla täällä. Tämän enkelin idea on lainattu, valitettavasti blogin nimeä en muista. Lasityöt menivät joululahjoiksi, joten eihän niitä voinut vuosi sitten blogissa paljastaa...


Lasi on arvokas materiaali, joten kaikki palaset täytyy koettaa hyödyntää. Enkelien siivet on tehty hukkapaloista.


Toisenlaisia enkeleitä. Hiukset on tehty rullalle kierretystä metallilangasta ja kaulaan on liimattu satiinirusetti. Silmät ja helman koristeet on maalattu ennen uuniin laittoa.


Pienet joulukuuset ovat kauniita ikkunassa tai joulukuusessa. Pohjana on kirkas lasi. Tein näitä useamman uunillisen ja koukkujen, lasihelmien ja lasipalasten asettelu paikoilleen oli melkoinen urakka.  Kuusen alla roikkuvat lasihelmet on laitettu sulatuksen jälkeen.


Pukki muuten kuuli toiveeni; tryffeliä saatiin jouluksi! Tai oikeastaan toiveen toteutti DeliDeli ja Klaus;  tuhannet kiitokset taas sinne! Nuoriso on koukutettu tähän herkkuun ja toivon mukaan myös moni lahjan saaja: kasasin herkkukasseja, joihin laitoin risottoainekset ja ohjeen ja tryffelinpalasen upotin maustamaan laadukasta risottoriisiä.
Tässä ne ovat vielä kokonaisina ja poseeraavat konsernin joulutervehdyksen, Delicardin herkkutuotteiden kanssa.


Tryffeleiden mukana sain yllätyksen; luumunkiviöljyä, joka kuulemma on oikein hyvää leivonnassa. Ohjeita odotellaan...


Joulusiivoukset on tekemättä, samoin taatelikakku, ruokavalmisteluista puhumattakaan. Mutta jouluunhan on vielä kaksi yötä... 
Helpotusta kiireisiin ostin ravintola Osista: oman hellan kulmalla imelletty perunalaatikko ei yllä samaan! Tänä jouluna testataan myös Osin lanttulaatikko ja viikunakastike.
Katsotaan, ehdinkö laittaa tänne vielä parit piparitalot...

8 kommenttia:

 1. Wau vai että lasijuttuihin ole jo päätynyt,olenkin miettinyt mitähän mahdat leipomisen ohella nyt tehdä ovat tosi ihania nuo enkelit ja ne lasipallot sinä osaat kaikkea mihin ryhdyt!!!!Onnea.t. Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mut ei paljon ehdi kuin kokata, yhdellekään koru- ym. kurssille en ole ilmoittautunut.
   Paperipallot...
   Kiitos Ritva!

   Poista
 2. Hei! Saako mistään ohjeen kukkien tekemiseen? Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä saat, pitäisi oikeastaan laittaa kuvalliset ohjeet tänne, piti hetki ihan miettiä, miten se meni. Rakennetaan paperineliöistä, yhteen kukkaan menee aina 5 paperia. Palloon taitaa mennä 12 kukkaa, jos en väärin laskenut. Nyt justiinsa en ehdi ohjetta tehdä.
   Ohje on alunperin jostain taitopajasta. Jos et löydä, kysy uudelleen.

   Poista
  2. Aikani kun googlettelin, löysin ohjeen! Mutta miten yhdistit kukat toisiinsa palloksi? Millainen paperi siihen on paras?

   Poista
  3. Kolmen kukan sakara aina yhteen liimapistoolilla. Tulostuspaperia paksumpi, 120 g tai paksumpi, oli jotain designpaperia tulostukseen, kirjansidontoja varten joskus hankittu mulla.

   Poista
 3. Jaana: Mistä löysit ohjeen?
  Aila: Miten laitoit valot palloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, vastaus on viipynyt! Jaana Pekkinen on löytänyt ohjeen netistä, tuossa ylhällä. Minulle neuvoi työkaveri. Valot pujotetaan kun pallo on melkein valmis.

   Poista