maanantai 25. heinäkuuta 2011

Mustikkapiirakka



Perusmustikkapiirakka, jossa marjat ovat pääosassa. Alkuperäinen murotaikina oli sokeriton, halusin siihen kuitenkin vähän makeutta.

150 g voita
¾ dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl kermaa tai mascarponea tms.
reilu puoli litraa mustikoita
2 tl perunajauhoja
½ dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria
3-4 keksiä tai pikkuleipää

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää jauhot ja kerma, sekoita. Levitä voidellun vuoan pohjalle ja reunoille ja laita kylmään. Kun taikina on jähmettynyt, ripottele päälle perunajauhot ja sitten marjat, sokeroi. Murustele keksit tai pikkuleivät päälle. Tässä tähteeksi jääneitä Semperin gluteenittomia kolakeksejä.


Paista 185 asteessa noin puolisen tuntia, anna jäähtyä.


Hyvää vaikkapa tuoreiden marjojen ja jäätelön kanssa. Pehmeä mustikkainen nautinto jossa mukavan rapeita sattumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti