tiistai 26. heinäkuuta 2011

Barchette di melanzane con ripieno ricco; täytetyt munakoisoveneet


 

La Cucina Italia-lehden innoittamana jatketaan munakoison kimpussa. Alkuperäisestä ohjeesta jätin pois anjoviksen, koska tarvittiin kasvisruoka, ja korvasin sen isoilla kapriksilla. Paprikakaan ei kaikkia houkuttanut; pois, samoin keitetty kananmuna. Kun tein veneet edellisiltana valmiiksi, laitoin joukkoon leivän muruja kosteutta tasaamaan. Lisäsin vielä tölkkitomaattisiivuja.

3 keskikokoista munakoisoa
puolikas kesäkurpitsa (n. 200 g)
puoli tölkkiä tomaattisiivuja
pieni sipuli
raastettua parmesaania tai pecorinoa 1.5-2 dl
200 g mozzarellaa suolavedessä
basilikaa
kuivattua oreganoa
suolaa, pippuria, cayennepippuria
valkosipulia myllystä
oliiviöljyä

 

Halkaise munakoisot (jätä kannat paikoilleen), viiltele ristikko, pirskottele öljyllä ja laita 170 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.


Kaavi sisus kulhoon, jätä hiukan munakoisoa kuoriin.

Halkaise kesäkurpista, siivuta puolikkaat hyvin ohuiksi, viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon ja lisää reippaahkosti suolaa. Anna tekeytyä puolisen tuntia, purista suola ja neste pois.


Sekoita munakoiso , kesäkurpitsa ja sipuli, lisää kourallinen kapriksia, joista varret on poistettu.


Lisää tomaatit, pari rkl juustoraastetta. Mausta, lisää suolaa tarpeen mukaan.


Laita puolet täytteestä veneille, revi puolet mozzarellapallosta päälle. Lisää lopputäyte ja juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.


Kuvan valmiista ruoasta otti vieras, kiitos siitä. Itse söin tätä myöhemmin lämmitettynä; oli edelleen hyvää! Yksi puolikas riitti hyvin ateriaksi, nälkäinen söisi kaksi. Täytyy joskus kokeilla anjoviksen kanssa, sen käyttö mausteena on muutenkin viime aikoina jäänyt vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti