tiistai 5. heinäkuuta 2011

Gluteeniton piirakkapohja tähteistä: kirsikkapiirakka


 

Tämä tuli tehtyä jokin aika sitten, mutta on edelleen ajankohtainen.

Jääkaapissa on usein maitotuotteita , joissa parasta ennen päivämäärä kolkuttelee tai on jo mennyt. Happamat tuotteet säilyvät avaamattomina pitkäänkin sen jälkeen ja ovat ainakin leivontaan käytettäviä. Raejuusto ei säily. Sitä oli tullut ostettua ja kun oli pian menossa vanhaksi, ajattelin kokeilla piirakkapohjaan. Ihan hyvin toimi, ja rasvan määrää olisi voinut vähentääkin. Paahdettua sokeria taas jäi klementiinihillon keittämisestä, kun ensimmäinen sokerisatsi meinasi alkaa palamaan. Pelastin käyttökelpoisen sokerin, mutta en ole muistanut sitä käyttää. Osa sokerista on kokkareina, mutta se ei haittaa piirakan teossa.

110 g voita
11/2 prk raejuustoa
1 dl paahdettua sokeria
1.5 dl mantelijauhetta
5 dl gluteenittomia jauhoja (semper fin mix)
2-3 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

1 l kirsikoita
paahdettua sokeria ½ - 1 dl
1-2 prk kermaviiliä, tuorejuustoa tai vastaavaa
2-3 munaa
1- 2 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Huuhdo kirsikat, halkaise ja poista kivi. Marinoi hetki esim. tilkassa rommia. Levitä pohjan päälle. Sekoita kermaviili, munat ja sokeri, mausta.. Mikäli käytät isompaa määrää kermaviiliä tms. lisää munien määrää.

Paista 160 asteessa 35-45 minuuttia.


Pohjasta tulee melko kiinteä, irtoaa helposti vuoasta. Täyte jäi hiukan kosteaksi. Tällaisessa piirakassa oikein kypsät kirsikat toimisivat parhaiten, jolloin kirsikan maku tulisi parhaiten esille. Ja nythän on kirsikat makeimmillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti