perjantai 28. lokakuuta 2016

Vispipuuro valkosuklaalla

Ravintola Urbanin Keittokirja ilmestyi juuri. Siitä enemmän juttua edellisessä postauksessa. Kirja inspiroi minua kovasti ja ehdinkin heti jo yhden reseptin soveltaa. Vispipuuro uudella tvistillä, valkosuklaalla. Enpä olisi itse keksinyt!
Kirjan resepti on mustaherukka-valkosuklaavispipuuro. Jääkaapissa odotteli puolisen litraa puolukkasosetta, joten se päätyi puuroon mustaherukan sijaan. Oman vispipuuroni keitin spelttimannaan enkä lisännyt sokeria laisinkaan, kun tämä oli ihan arkiherkku ja ajattelin, että suklaa antaa sopivasti häivähdyksen makeutta ja tarvittaessa sokeria voi ripotella puuron päälle. Kuvausta varten, kun vispipuuro tuppaa olemaan kovin ei-kuvauksellinen, löytyi jääkaapista tilkka kermaa, jonka vaahdotin ja maustoin pienellä lorauksella vaahterasiirappia. Koristeeksi ripotin vähän lakritsijauhetta, en joutanut paahtamaan valkosuklaata, kuten alkuperäisessä ohjeessa. Ja määrätkin on tässä vähän summittaiset, toisin on alkuperäisen ohjeen! Ehdottomasti hienompaan herkkuun laittaisin sokeria, mutta välillä täytyy keventää. Varsinkin, kun viikonlopun jäljiltä on tuhottu valkosuklaamustikkajuustokakkua...

Puolukka-valkosuklaavispipuuro

5 dl puolukkasosetta
n. 7 dl vett
2,5-3 dl spelttimannasuurimoita
n. 3 kourallista valkosuklaanappeja (ehkäpä reilu 100 g) tai maun mukaan

Kuumenna puolukkasose ja vesi kiehuvaksi, lisää spelttimannasuurimot koko ajan hämmentäen. Keitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Ota kattila liedeltä, lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä hyvin ja vatkaa kuohkeaksi.


Valkosuklainen vispipuuro toimii ilman sokeriakin! Pieni töräys kermavaahtoa tai tilkka maitoa neutraloi happpoista puolukkaa. Ja lakritsihan sopii tähän vallan mainiosti.


Testatkaa ehdottomasti alkuperäinen resepti! Ja moni muu kirjan resepti! Ai niin, kirjaa voi tiedustella osoitteesta info@ravintolaurban.fi.


18 kommenttia:

  1. Puolukka ja valkosuklaa on ihana yhdistelmä. Maistuiko tuo valkosuklaa "valkosuklaana" siinä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se selvästi antaa oman vivahduksensa puuroon. Sokerin lisääminen varmaan voimistaisi makua.

      Poista
  2. Eipä ole tullut ennen mieleen laittaa valkosuklaata vispariin. Meillä puolukkavispipuuro on varsinkin miehen ja tyttären herkkua, pitääpä kokeilla joskus tällä twistillä.

    VastaaPoista
  3. Valkosuklaa on ihana makupari puolukan kanssa. Kiva idis laittaa vispipuuroon! :)

    VastaaPoista
  4. Tällä twistillä saisin miehenkin pitämään vispipuurosta, täytynee testata :)

    VastaaPoista
  5. onpas sattuma - olen itse viime aikoina pyöritellyt ihan samanlaista ideaakun vispipuuro ei sellaisenaan oikein minulle uppoa :-)

    VastaaPoista
  6. Oh, eipä olisi tullut mieleen laittaa valkosuklaata vispipuuroon, mutta tosiaan miksipä ei. Vaikuttaa aivan taivaalliselta.

    VastaaPoista
  7. Olen joskus tehnyt granaattiomena-valkosuklaajälkkärin puuropohjaisena, mutta tälläinen yhdistelmä kuulostaa aivan superilta.

    VastaaPoista
  8. Ei vitsit! Vispipuuro on mun lempiaamiaisia, mutta tästäpä tuleekin aiiivan ihana jälkkäri! Valkosuklaa ja puolukat on niin lyömätön yhdistelmä. Tätä on ihan pakko testata <3

    VastaaPoista
  9. Oi mikä resepti! Varmasti herkullista!

    VastaaPoista
  10. Pitää kokeilla, josko tämä uppoaisi paremmin kuin tavallinen vispipuuro. Sen nimttäin joudun syömään meillä yksin...

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommenteista! Tämä vispis jäi kyllä mun vakkarilistalle, vaikka se perinteinenkin on hyvää.

    VastaaPoista
  12. Oi, kuulostaa kyllä niin herkulliselta. Ihan luxusjälkkärinä menisi paremmissakin piireissä. Voisi kokeilla varmasti myös muilla marjoilla, kuten vispipuuroakin!

    VastaaPoista
  13. Vispipuuro oli lapsuudessani mun suurta herkkua! Valkosuklaan ystävä en sen sijaan ihan ole, mutta ehkä sen makeua olisikin tässä yhteydessä just hyvä :)

    VastaaPoista
  14. Vielä on näköjään halloweenit mielessä kun katsoin ensin että tuossa ensimmäisessä kuvassa (valkosuklainen) haamu heiluttää kättä puurosta :D

    VastaaPoista
  15. Upea makupari! Laitetaan korvan taakse :)

    VastaaPoista
  16. Ja näin heitetään hyvästit ajatukselle puurojen ankeudesta (ja terveellisyydestä :-D ). Ihanan näköistä.

    VastaaPoista