Ohje on älyttömän helppo ja nopea. Kypsennetään paprikoita öljyssä, kunnes niiden pinta kuplii ja paprikat pehmenevät. Kannattaa tehdä kerralla vähän enemmän, ovat yksinkertaisuudessaan herkullisia. Pimientos de Padron-paprikoista joka kymmenes on tulinen, mutta yhtään pussiini ei ollut eksynyt. Kypsensin pari chiliä samalla pannulla ja niitä pureskellessa tuli tulisen ruuan tuska tyydytettyä hetkeksi.
Öljyssä paahdetut paprikat
pimientos de padron-paprikoita
pieniä punaisia paprikoita
(chilejä)
hyvää oliiviöljyä
sormisuolaa
Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä paprikoita samalla käännellen kunnes paprikoiden nahka kuplii ja ne pehmenevät. Nosta talouspaperin päälle ja ripottele sormisuolaa. Parhaita vielä lämpimänä, mutta hyviä kylmänäkin. Ihania makean karvaita makuja, jotka tulevat ihan eri tavalla esille öljyssä kypsentäen ja joita suolaripaus sopivasti korostaa.
Namin näköistä. Täytyykin pitää silmät auki marketeissa noiden varalta.
VastaaPoistaPimientos de Padron on suurta herkkuani!
VastaaPoistaMistä lie johtuu, että nyt niitä ei vaan meinaa löytää kaupoista niin millään. Silloin kun löytää, on pakkauskoko säälittävän pieni ja hintakin suhteessa kova. Keväällä löytyi vielä reilun kokoisia pusseja melkein puolet halvemmalla!
Nää on niin hyviä. Huomenna Barcelonaan ja Pimientoksia lautaselle.
VastaaPoistaMäkin oon päässy makuun, kun näitä on ollu nyt cittarissa koko syksyn. Mille siis suuri peukku. Herkuilta näyttää noiden sun omien paprikoiden kanssa.
VastaaPoistaVoi kuinka herkullisen näköistä! Näitä täytyy kokeilla!
VastaaPoistaMeidän cittarissa on kanssa edelleen, mutta ei siinä pakkauksessa taida olla kuin kuusi kappaletta. Ja mun lukihäiriö: pimientoksiahan ne on! :)
VastaaPoista