tiistai 4. lokakuuta 2016

Tänään on pullapäivä!

Pullapäivä, tai kansallinen korvapuustipäivä, lokakuun neljäs. Tapa on lainattu Ruotsista, lienee korvapuustitkin sieltä? Skotlannin matkoillani huomasin, ettei muuten ollut Edinburghissa suomalaista kahvilaa, vaan ruotsalainen, jossa tarjotaan muhkeita kanelikorvapuusteja! Suomalaisia ravintoloita on siellä täällä maailmalla, mutta olisi kiva tietää, missä kaikkialla on suomalaisia korvapuusteja tarjoavia kahviloita?

Vaikka korvapuusti on minunkin lemppari, yllättäen yhtään korvapuustireseptiä ei blogista löytynyt! Liekö niin, että ne herkulliset korvapuustit on olleet rumia, revenneitä ja pellille levähtäneitä, vai mistähän tuo liene kiikastanut. Pitää muistaa korjata puute. Pullaohjeita löytyy yhdeksän kappaletta, joista aika moni on laskiaispullaohjeita. Jos minun pitää valita, se on pulla eikä viineri, ja useimmiten pulla eikä suklaakakku.  Ai miksikö en tehnyt nyt korvapuusteja? Siksi kun tein eilen jonkinmoisen synttärikakun mustikasta ja valkosuklaasta.

Tämä täytetty pullapitko on kyllä erityisen hyvää, kilpailee kovasti korvapuustin kanssa.Ja pikkuhiljaa ajankohtainen pullaresepti on tämä piparkakkupulla. Kannattaa tsekata!
Siitä valkosuklaasta ja mustikasta, tuli sen verran hyvä kakku, että resepti päätyy tänne kohtapuoleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti