perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pupujen pääsiäisajot; keksejä keksejä

Tämän pääsiäisen pupuralliin oli ennätysmäärä osanottajia. Ilma suosi jo perinteeksi muodostunutta Pupulaukkaa, jota on järjestetty ainakin 80-luvulta lähtien, tiesi kertoa eräs osallistuja. Itse pääsin paikalle ensimmäistä kertaa.



Mutta mutta; mitä ihmeen pilkkukuumetta on liikkeellä? Onko kyseessä kilpa-asu vai  väritys-harhautus, kun kevät on jo pitkällä, eivätkä puput ole vielä vaihtaneet kesäkarvaan?



Tämä katsomosta bongattu perhe on pukeutunut parhaimpiinsa, solmio hehkuu kevän muotiväreissä. Tyttäret vilkuilevat kiinnostuneita seuraavan lähdön kilpailijoita. Äitipupu taitaa jo miettiä kuinka laittaa pääsiäisen parempi päivällinen.



Pari vanhaa ja arvokasta katsojaa.



Maalisuoralla käy kiivas taisto. Kas, kaksi normipupua on kiilannut kymmenen parhaan joukkoon.



Viime metreillä ennakkosuosikki kellahtaa nurin! Voiton vie kovalla rutistuksella nuori ensikertalainen.



Palkinnon jakaa tyylikäs ja omanarvontuntoinen herrasmies. Missä ihmeessä olen nähnyt hänet aiemmin?



Lisää pupuja. Muutamia kuvia pääsiäiskekseistä, pitkän postauksen lopussa ohjeet, jotka Keksit ja Kahvihetkiä kirjojen ohjeita mukaillen.



Sapluunat on leikattu kirurgin veitsellä muovitaskun muovista. Maalaus pikeerin päälle elintarvikeruiskumaalein. Kuvion idea lainattu Sweet Sugar Bellen blogista.



Kissoja. Pikeerin tein kuivatusta valkuaisesta, joka tekopäivänä oli sopivan paksua mutta yllättäen seuraavina päivinä liian ohutta, lopputulos oli paikoitellen epätasainen ja ei niin siisti.





Valmiita pussukoita pääsiäisterveyhdykseksi lapsille ja muutamalle aikuisellekin.



Suklaakeksit
220 g vehnäjauhoja
13/4 tl leivinjauhetta
30 g kaakaojauhetta
90 g voita paloiteltuna
1 kevyesti vatkattu kananmuna
110 g fariinisokeria ja kookossokeria
3-4 rkl vaaleaa siirappia

Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää joukkoon voi, sen jälkeen muna, sokerit ja siirappi ja sekoita tasaiseksi. Kääri tuorekelmuun ja laita kylmään.

Lämmitä taikinaa hetki käsissä ja kauli varovasti kevyesti jauhotetulla pöydällä paksuhkoksi levyksi; taikina murenee helposti. Ota muotilla kuviot ja siirrä varovasti pellille. Paista 180 asteessa 8-10 minuuttia.

Marsipaanikeksit
tee kaksi taikinaa:
100 g marsipaanimassaa keltaista, toiseen taikinaan vihreää
120 g voita
4 dl vehnäjauhoja
13/4 dl tomusokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
elintarvikeväriä, keltaista , toiseen taikinaan vihreää

Leikkaa marsipaani pieniksi paloiksi, ja vaahdota voin kanssa kuohkeaksi. Siivilöi päälle jauhot ja tomusokeri, lisää keltuaiset, vaniljasokeri, tilkka elintarvikeväriä ja vaivaa taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita kylmään. Menettele samoin kuin suklaakeksitaikinan kanssa; tämä taikina vaatii vähän enemmän jauhoja kaulintavaiheessa ja kekseistä saa ohuempia. Paista 180 asteessa noin 8 minuuttia, vähempikin saattaa riittää. Tarkkaile paiston aikana ja käännä peltiä puolivälissä tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Keksien ei tarvitse ruskistua.

Koristele pikeerillä ja nonparelleilla. Kangasrusetit on kiinnitetty ohuella kaksipuoleisella teipillä (askartelukaupoista).

Hauskaa ja pupurikasta pääsiäistä kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti