150 g voita
vajaa dl tavallista sokeria
vajaa dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
3 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g wiener crushia
2 rkl vahvaa espressoa
2 rkl kahvilikööriä
100 g pähkinäsuklaata
kuorruttamiseen 30-50 g valkosuklaata
kahvi-maustekrokanttia
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat ja keltuaiset samalla vatkaten, lisää jauho-leivinjauheseos. Lisää kahvi, likööri ja wiener crush ja lopuksi pilkottu suklaa.
Aseta 12 muffinssivuokaa muffinssipellille tai laita 2 muffinssivuokaa päällekäin. Täytä vuoat ja paista 200 asteessa n. 14 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
Sillä välin tee kahvi-maustekrokantti. Rouhi 10 g kahvipapuja morttelissa sekä 2 tl korianterin siemeniä. Rouhi myös 15-20 g pistaasipähkinöitä. Sulata 1 dl sokeria (ruokokidesokeria) kattilassa ja hämmennä, kunnes väri on kauniin vaalean ruskea. Lisää muut aineet, sekoita ja kaada pellille leivinpaperin päälle. Levitä nopeasti ohueksi kerrokseksi ja anna jäähtyä. Murskaa jäähtyneenä pieniksi muruiksi.
Laita suklaa pieneen muovipussiin ja sulata miedolla lämmöllä mikrossa 30-60 s pätkissä, kunne suklaa on sulaa. Leikkaa kulmaan reikä ja koristele jäähtyneet muffinssit suklaaraidoilla. Ripottele päälle krokanttia.
Muffinssit olivat pehmeitä ja mehukkaita ja krokantti sopi tähän; en olisi kyllä keksinyt käyttää korianteria, joka antoi tosi pikantin lisän!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti