sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Darth Vader- kakku


 Sain tehdä Star Wars- synttärikakun; tuttu aihe kun nämä elokuvat on tullut katsotuksi vuosikymmenten myötä. Kakku toteutuksineen onkin sitten toinen juttu. Asiantuntevaa kannustusta tuli tyttäreltäkin, joka 7-vuotiaana oli katsomassa uuden polven filmatisointia (taisi olla alaikäinen siihen leffaan) äidin kuiskatessa tekstitystä. Kakkuun on kyllä vaikea vangita Darth Vaderin synkkää ja kiehtovaa olemusta.Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :). Kaksi 6 munan kääretorttupohjaa, toinen kaakaoinen. Mallin mukaan leikkasin kaksi pohjaa.Välissä 1/2 l mangopassionmoussea sekä tiramisurahkaa, 2+ 1 liivatelehteä. Kostutus maidolla.Pikkuosien kiinnitys moussella. Saksilla on helppo leikata paloja muotoon.Tässä vaiheessa ulkonäkö muistuttaa naapurin koiraa.Vai sittenkin Karvista? Kakku on päällystetty sokerikreemillä. Kypärän reunaa korostamaan laitoin pötkön marsipaania ja vinoneliön ristikon kohdalle, kuva jäi ottamatta.Apinoiden planeettakin tulee mieleen. Yksityiskohtia korostetaan marsipaanista leikatuilla osilla. Mustaa marsipaania saa varata kakkuun noin puoli kiloa.

Pehmeä kakku = maukas kakku, kuivista kakuista en tykkää. Pehmeä kakku on hankala kuorruttaa ja vaikea leikata. Toisaalta lopullista muotoa voi käsin lämmittämällä ja työstämällä vielä muokata.Risitkon kohdalle vielä kolmiot, joihin marsipaanityökalulla piirretään kuviot, sivuille suikaleet marsipaania. Kaikkia yksityiskohtia on turha yrittää kopioida.Kakku on suihkutettu syötävällä hopeaspraylla. Mm. silmät on sivelty glaseeraus-nesteellä, yksityiskohtia on korostettu helmiäistomuvärillä.Kirjaimet tuntuivat jotenkin tönköiltä kakkua kiertämään, joten tein erillisen laatan kirjoitusta varten.

Toivottavasti sankari tykkäsi ja kakku maistui. Onnittelut Aatulle!

2 kommenttia:

  1. Moi! Olisin kysynyt että minkä kokoinen toi malli sulla tossa ekassa kuvassa on? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, Noora, kakusta on aikaa, mutta osviittaa saa tuosta kakkupohjasta, joka on paistettu 60 cm uunipellillä. Veikkaisin että naaman korkeus on n. 25 cm. Toivottavasti tästä on apua ;)

      Poista