10 kpl
1 pkt (400 g) kauramurotaikinaa
kiisseli:
½ prk (200 g) kookosmaitoa2 keltuaista
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 liivate
150 g maitosuklaata
tuoreita mansikoita
Sulata taikina ohjeen mukaan. Jaa taikina 10 osaan ja pyöritä palloiksi ja painele amerikanmuffinssivuokien pohjalle ja reunoille. Taikinan ei tarvitse ulottua ihan ylös asti. Pistele pohjat ja painele päälle tavalliset paperiset muffinssivuoat, jotta paistuessaan taikina ei valahda pohjalle. Paista 185 asteessa (kiertoilma) 12 minuuttia. Jäähdytä ja poista päällä olevat vuoat varovasti. Painele pohjia tiiviimmiksi, kun ne ovat vielä lämpimiä.
Kuumenna kookosmaito ja sokerit kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes seos sakenee. Nosta jäähtymään, lisää liotettu liivate.
Sulata suklaa mikrossa ja voitele tartelettien sisäpinta suklaalla pullasutia apuna käyttäen. Anna jähmettyä. Lusikoi kiisseliä leivoksen sisään, anna hyytyä vaikkapa muutama tunti jääkaapissa ja koristele mansikoilla.
Kesää muistellessa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti