sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Halloween-piparkakut
Halloween-hökkeliä tehdessä kuorruttelin myös pipareita. Osa muoteista on valmiita, pari tein itse ja muutamaa muottia tuunasin työn edetessä. Taikinaa voi leikata pois tai liittää osia piparin kylkeen, uunissa ne sulavat yhteen.

Pikeerikokeilut on siinä pisteessä, että tällä ohjeella näyttäisi tulevan laikuttomia pipareita. Värien laikuttuminen on ollut välillä ongelma. Kuivatulla valkuaisella taas ongelmana minulla oli pienet kokkareet, jotka haittasivat pursottaessa. Valkuaiset erotellaan vähintään edellisenä päivänä ja pidetään huoneen lämmössä. Tummat pikeerit tein kaakaotomusokerilla, mustaan lisäsin Pirkan lakritsikastiketta ja mustaa pastaväriä.

1 dl valkuaista
1/2 tl viinikiveä (apteekista)
500 g (1 pkt) tomusokeria

Valkuaisia ja viinikiveä vatkataan hiljalleen muutama minuutti. Talouskoneen hiljaisin nopeus on sopiva. Sitten tomusokerin voi lisätä kerralla. Sekoittamista jatketaan vähintään 5 minuuttia. Tämän jälkeen pikeerin voi värjätä ja ohentaa vedellä sen mukaan, haluaako paksumpaa pikeeriä rajauksiin ja yksityiskohtiin vai ohuempaa laajempia pintoja peittämään.Frankenstein, Dracula ja perustyypit Halloweenista. Yksi ei kuulu joukkoon, mutta oli niin hauska tehdä tammenterho-muottia käyttäen; Tinttihän se siinä.Lisää tuimia katseita.Jokunen iloisempi aave.Kurpitsan monta ilmettä. Suosikkini tälläkin saralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti