½ purjoa
valkosipulia3 rkl voita
8 dl kurpitsakuutioita
2 dl perunaa kuutioina
1 l vettä
laakerinlehti
timjamia, cayennepippuria,
valkopippuria, tuoretta rakuunaa,
muskottipähkinää
½ kasvisliemifondikuutiosta
suolaa
2 dl kuohukermaa
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja pehmeä sisus, kuutioi. Kuullota sipuli ja valkosipuli (ellet rouhi valkosipulia myllystä) voissa. Lisää kurpitsa ja perunakuutiot. Lisää kiehuva vesi, laakerinlehti, fondi ja mausteet. Keitä noin 20 minuuttia, lisää kerma, keitä hetkinen, poista laakerinlehti, tarkista maku ja lisää suolaa.
Tarjoile hyvän leivän kanssa ja halutessa smetanatilkan kera. Ihanan täyteläinen ja samettinen keitto!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti