2 kpl
250 g voita
4 dl sokeria
½ pkt suklaatomusokeria
6 kananmunaa
420 g turkkilaista jogurttia ja smetanaa
6 dl gluteeniton jauhoseos (Semper fin mix)
2 dl mantelijauhetta
6 tl leivinjauhetta
1 pss Fazer taloussuklaarouhetta
täyte:
mustaherukkahyytelöävoikreemi kahteen kakkuun:
250 g voita
500 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kiehuvaa vettä
koristelu valkosuklaata, tomusokeria
Kakun voi tehdä samalla ohjeella vehnäjauhoista.
Vaahdota voi ja sokerit, lisää kananmuna yksitellen, jogurtti ym. sekä jauhot, lopuksi suklaarouhe.Paista kahdessa voidellussa ja jauhotetussa leipävuoassa 175 asteessa 60-65 minuuttia.
Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää tl kiehuvaa vettä ja vatkaa vielä hetki.
Halkaise kakku, kostuta maidolla, voitele mustaherukkahyytelöllä tai –hillolla. Sivele päälle kerros voikreemiä. Nosta toinen kerros päälle ja kostuta. Sivele voikreemiä kakun reunoille, ja koristele esim. höylätyllä valkosuklaalla. Juuri ennen tarjoilua siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele esim. suklaaperhosilla. Tämä kakku säilyy hyvin mehevänä useita päiviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti