tiistai 30. elokuuta 2011

Suklaakakku, gluteeniton

Juhlakakuista vielä juttua. Tämä kakku on ollut tyttären suosikki rippijuhlista lähtien, mutta vasta nyt sain tehtyä sitä uudelleen. Ohje oli kadoksissa, ja oikeastaan yhdistelmä kahdestakin eri kakusta, muistellen sain siitä lopulta melko samanmoista. Jos kakkupohjia ei tarvitse pakastaa, sisus kannattaa paistaessa jättää pehmeäksi, jolloin kakku on vielä mehevämpi.



2 kpl
250 g voita
4 dl sokeria
½ pkt suklaatomusokeria
6 kananmunaa
420 g turkkilaista jogurttia ja smetanaa
6 dl gluteeniton jauhoseos (Semper fin mix)
2 dl mantelijauhetta
6 tl leivinjauhetta
1 pss Fazer taloussuklaarouhetta

täyte:
mustaherukkahyytelöä
voikreemi kahteen kakkuun:
250 g voita
500 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kiehuvaa vettä

koristelu valkosuklaata, tomusokeria

Kakun voi tehdä samalla ohjeella vehnäjauhoista.
Vaahdota voi ja sokerit, lisää kananmuna yksitellen, jogurtti ym. sekä jauhot, lopuksi suklaarouhe.
Paista kahdessa voidellussa ja jauhotetussa leipävuoassa 175 asteessa 60-65 minuuttia.

Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää tl kiehuvaa vettä ja vatkaa vielä hetki.

Halkaise kakku, kostuta maidolla, voitele mustaherukkahyytelöllä tai –hillolla. Sivele päälle kerros voikreemiä. Nosta toinen kerros päälle ja kostuta. Sivele voikreemiä kakun reunoille, ja koristele esim. höylätyllä valkosuklaalla. Juuri ennen tarjoilua siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele esim. suklaaperhosilla. Tämä kakku säilyy hyvin mehevänä useita päiviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti