10 isoa kypsää tomaattia
1 iso sipuli
2 kynnetöntä valkosipulia
pätkä kesäkurpitsaa
muutama pieni uuden sadon porkkana
1 punainen paprika
1 sellerin varsi
pieni pala inkivääriä
2 rkl aurinkokuivattua kirsikkatomaattia öljyssä
oliiviöljyä
1 sitruunaruohon varsi
kourallinen tuoretta basilikaa
½ tl kanelia
1 tl anbar-maustetta
1 tl paprikajauhetta
1 fond du chef kasvisliemikuutio
iso loraus punaviiniä
suolaa, mustapippuria,cayennepippuria
tarjolle creme fraichea, tryffelisuolaa
Kuori sipulit, viipaloi, pätki selleri, kesäkurpitsa ja paprika, josta siemenet ja valkeat osat on poistettu. Hienonna inkivääri. Halkaise tomaatit neljään osaan, poista kannat ja siemenet. Laita kaikki uunivuokaan, lorauta öljyä ja lisää aurinkokuivatut tomaatinpalat. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, sekoita välillä. Kaada ainekset kattilaan, lisää 3-4 dl vettä, kiehuta, lisää mausteet, anna hetki kiehua. Muista poistaa sitruunaruoho ennen sauvasekoittimella soseutusta. Tarkista maku.
Tarjoile creme fraichen kanssa; tryffelisuolaa nyt lisään sinne sun tänne, kun sen maku ja tuoksu ovat niin ihanat! Oikein maistuva ja ruokaisa keitto. Ehkä ensi kerralla kuorisin tomaatit, toisaalta noista saa kuitua J.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti