lauantai 18. kesäkuuta 2011

Mustaherukanlehtijuoma

Kesä on parhaimmillaan tämän juoman tekemiseen ja ehtii vielä Juhannukseksi. Löysin ikivanhan ohjeeni huolellisesti kansioon talletettujen reseptien joukosta J ; kylläpä sitä joskus on ollut säntillinen. Ihanan raikas kesäjuoma sellaisenaan vedellä tai kivennäisvedellä laimennettuna tai booleihin tai kuohuviinin kanssa.


Ohje oli litralle ja kun tein tätä reilummin, muutin ainesosien määrää; muutoin sitruunahappoa olisi tullut ihan valtavasti.

10 l kannellinen sanko
6 l mustaherukanlehtiä
6 l vettä
3 sitruunaa
3 kg sokeria
80 g sitruunahappoa

Pese lehdet huolellisesti, valuta ja laita sankoon. Kaada päälle kiehuva vesi, lisää sokeri, hämmennä kunnes sokeri on sulanut. Pese sitruunat huolellisesti, raasta joukkoon kuori ja purista mehu. Lisää sitruunahappo, sekoita ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä 4-5 vrk.

Purista lehdet mehusta ja siivilöi mehu pulloihin tai pakastusrasioihin. Pakasta, tai säilytä viileässä; uskoisin, että säilyy kylmiössä muutamia viikkoja, pidempiaikaista säilytystä varten lisäisin säilöntätabletteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti