Ohje oli litralle ja kun tein tätä reilummin, muutin ainesosien määrää; muutoin sitruunahappoa olisi tullut ihan valtavasti.
10 l kannellinen sanko
6 l mustaherukanlehtiä6 l vettä
3 sitruunaa
3 kg sokeria
80 g sitruunahappoa
Pese lehdet huolellisesti, valuta ja laita sankoon. Kaada päälle kiehuva vesi, lisää sokeri, hämmennä kunnes sokeri on sulanut. Pese sitruunat huolellisesti, raasta joukkoon kuori ja purista mehu. Lisää sitruunahappo, sekoita ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä 4-5 vrk.
Purista lehdet mehusta ja siivilöi mehu pulloihin tai pakastusrasioihin. Pakasta, tai säilytä viileässä; uskoisin, että säilyy kylmiössä muutamia viikkoja, pidempiaikaista säilytystä varten lisäisin säilöntätabletteja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti