maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kirsikka-raparperibrowniet




Kirsikoista piti saada torttu. Suklaa kuulosti houkuttavalta, joten päätin mukailla paria brownies-ohjetta ja lisäsin joukkoon vielä raparperia sekä vaalean kreemin mascarponesta ja tavallisesta tuorejuustosta. Tästä annoksesta riittää kahteen vuokaan, käytössä oli irtopohjainen neliövuoka ja irtopohjainen sydänvuoka. Käytin gluteenittomia jauhoja, mutta yhtä hyvin voi käyttää tavallisia vehnäjauhoja. Suklaa oli varsin laadukasta,  belgialaista Dolfin-suklaata. 

Vuoraa vuokien pohjat leivinpaperilla ja voitele kevyesti.

kreemi:

400 g mascarponea ja maustamatonta tuorejuustoa
50 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
muutama tippa manteliesanssia
sekoita aineet ja jätä odottamaan

1 l kirsikoita
2 rkl sokeria
loraus rommia

2 dl raparperiviipaleita
2 rkl ruokosokeria

Huuhdo kirsikat, ota parhaat parikymmentä koristelua varten. Halkaise loput ja poista kivet. Sekoita joukkoon sokeri ja lorauta vaaleaa rommia päälle 2-3 rkl, sekoita ja anna maustua. Sekoita raparperipalojen joukkoon sokeri.

taikina:

230 g voita
260 g tummaa suklaarouhetta (77%)
½ dl tummaa siirappia
4 munaa
150 g ruokosokeria
250 g sokeria
200 g gluteenittomia jauhoja (Semper fin mix)
2rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

koristelu:

130 g tummaa suklaata
170 g valkosuklaata

Sulata voi ja suklaa kattilassa, lisää siirappi ja anna hiukan jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää suklaavoiseos kapeana nauhana sähkövatkaimen käydessä. Siivilöi ja kääntele joukkoon jauhoseos.


Levitä ohut kerros taikinaa vuoan pohjalle, asettele päälle kirsikat ja raparperi.


Kreemi on helpoin lisätä pursottamalla pursotuspussilla.


Nostele loppu taikina päälle, tasoittele lusikalla.


Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Brownies -paistoksen pitää jäädä sisältä pehmeäksi. Valele lämmin kakku kirsikoiden marinointirommilla, vaikka mielesi tekisikin juoda se (on hyvää). Anna jäähtyä, koristele. Neliövuoasta tuli 16 palaa, sydänkakku meni tarjolle kokonaisena. Sen verran tuhtia tavaraa, että riittää kyllä isollekin porukalle nämä kakut.

Sulata suklaat muovipussissa mikrossa, dippaa kirsikat, lämmitä suklaata tarvittaessa uudelleen, leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota koristelu.


Koristelun voi jättää poiskin, mutta kirsikat olisivat näyttäneet kovin eksyneiltä :). Toisaalta suklaa-addiktille tämä varmasti sopii. Kreemi, kirsikat ja raparperi takaavat mehukkuuden, vaikka paistaisikin tätä liian kauan. Browniesien pitää jäädä sisältä pehmeäksi, mutta ei raa´aksi; tämä oli suussa sulavaa!  Kokeilu kannatti, tätä teen varmasti toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti