lauantai 9. huhtikuuta 2011

Onnea hyvälle ystävälle!

Hyvä ystäväni täyttää tänään vuosia. Jo jonkin aikaa mielessä on hahmottunut kuvaelma sankarista. Tällainen siitä tuli.Tällä kertaa sankarista ei tullut oikein näköinen. Rakkaat harrastukset on koetettu mahduttaa mukaan. Rouva on lähtenyt ulkoiluttamaan villakoiriaan kesken raku-uunin tyhjennyksen. Ainot ovat ainoat oikeat koiran-pissitysjalkineet. Neuloa ehtii tässäkin kohtaa.


Tällä on korkeutta 13-15 cm.


Koirat olisivat jo valmiit kotimatkalle, mutta patalappu on ihan kohta valmis. Vaan kukas on tämä ruskea pentu, tyttöjähän on vain kaksi?


Marikassissa pilkottaa puhelin. Helmet ovat tällä kertaa rakukeramiikkaa, työkalujakin lähti mukaan ja taitaapa tuolla olla parit kintaat ja valmis pannulappukin.

Kolme koota kuvastaa rakkaita harrastuksia, arvaatko mitä ne ovat? Minusta niitä on enemmän kuin kolme.


Kylkiäisiksi lähti moussekakku, jota sävelsin pitkään perjantai-iltana. Alkuun siitä oli tarkoitus tehdä hyvinkin kevyt mahdollisimman vähällä liivatteella, mutta homman edistyessä näytti siltä, että lisää hyydykettä ja vähän kermaakin kaivataan. Lopullinen kokoonpano on kutakuinkin tällainen:

Pohjaan:

Vajaa paketti Domino-keksejä, saman verran Digestivejä ja muutama pipari murskattuna, 75 g voita jatkettuna lorauksella juoksevaa beceliä

Nämä sotketaan ja painellaan irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperia, reunat sipaistu kookosrasvalla)

Mousseen:
1 prk lime-valkosuklaarahkaa
200 g 13% maustamatonta tuorejuustoa
1 pss mango-passion mousseainesta
Nämä vatkataan yhteen

425 g tlk aprikoosia
300 g tlk ananaspaloja (vajaa tlk)
420 g tlk papaijapaloja

Nämä valutetaan, soseutetaan tehosekoittimessa, joukkoon lisätään 1 dl hillosokeria kiehautettuna tilkassa vettä, sitruuna-aromia tilkka.

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna, joukossa 2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl Marianne-rouhetta
6 liivatetta liotettuna milloin Cointreau-likööriin tai appelsiinimehuun.

Alku menee kuten moussekakun teko normaalisti. Hillosokeri ei riitä hyydyttämään isoa määrää soseutettuja hedelmiä, joten 2 liivatetta ei riitä, vaan niitä lisätään vähän kerrassaan ja lopuksi vielä vatkataan joukkoon kermavaahto. Maku tarkistetaan. Seos menee jääkaappiin melko hetkuvana, mutta onkin parin tunnin päästä valmis kuorrutukseen ja pinnoitukseen.


Epäilys iski, että kakku ei ehkä raavaille pojille maistu. Lisäksi piti aamutohinoissa pyöräyttää muutama popsi, jotka ehtivät jähmettyä vasta kohteessa.


Sisällä on Dominomurksaa ja appelsiiniruotejuustoa, kuorrutus tummaa ja valkoista suklaata.

Makoisaa syntymäpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti