2 keittobanaania
2 broilerin rintafileetä½ tl kurkumaa, suolaa
2 rkl korianterin siemeniä, murskattuna
1-2 tl jeeraa
5-10 kuivattua curryn lehteä
(½ tl kiinalaista maustesekoitusta)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
cayennepippuria, suolaa
limemehua
öljyä ja juoksevaa paistomargariinia
3 dl vettä
lisäksi keitettyä basmatiriisiä
Kuori banaanit ja halkaise, pilko sentin paksuisiksi. Pirskota päälle lime mehua ja peitä kostutetulla talouspaperilla (estää tummumisen). Kuutioi broileri, mausta suolalla. Keitä riisi.
Laita broileripalat kuumaan wokkiin ja kypsennä hetki, kunnes kosteus haihtuu. Lisää öljyä ja juoksevaa margariinia, kääntele ja lisää kurkumaa. Ruskista ja nosta odottamaan. Lorauta pari rkl öljyä wokkiin, lisää jeera, murskatut korianterit ja sipuli ja valkosipuli heti, kun poksahtelu alkaa, muutoin mausteet saa kerätä lattialta. Lisää currylehdet ja banaani ja tarvittaessa rasvaa. Kääntele kunnes banaani saa väriä, lisää kurkuma, kiinalainen mausteseos (paprikaa, currya ym.) ja lopuksi broileri. Lopuksi lisää loraus limemehua ja n. 3 dl vettä, kiehauta ja tarjoile riisin kanssa.
Täytyy sanoa, että keittobanaania olisi kannattanut ostaa jo aiemmin. Oikein maukasta ja ruokaisaa, vienon makeaa, mutta ei imelää, kiva rakenne, pysyy koossa. Ohjeissa sanotaan, että vihreänä suolaiseen ruokaan ja keltaisena makeaan. Keltainen sopii hyvin tähänkin. Paistettavissa banaanijälkiruoissa varmasti mukava, kun ei pala pohjaan. Ostan kyllä toistekin, tästä voisi kehitellä kaikenlaista. Veden sijasta kannattaa lisätä kanalientä, tulee paremmin makua, kun riisikin on suolatonta. Tuli vaan kiire, kuten tavallista.
Muuten Hesarin sivu löytyi huolellisesti mapitettuna uudesta reseptikansiostaJ.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti